Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/12434
Title: Оцінка розвитку хлібопекарської промисловості в контексті формування валової доданої вартості областей України
Other Titles: Assessment of the baking industry in the context of gross value added regions of Ukraine
Authors: Повержук, У.-Ю. М.
Keywords: хлібопекарська промисловість, виробництво хліба, валова додана вартість, валовий регіональний продукт, індекс рівня районної спеціалізації
Issue Date: 2016
Publisher: Видавничий дім "Гельветика"
Citation: Повержук, У.-Ю. М. Оцінка розвитку хлібопекарської промисловості в контексті формування валової доданої вартості областей України [Текст] / У.-Ю. М. Повержук // Науковий вісник Ужгородського національного університету : Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство / голов. ред. М.М. Палінчак. – Ужгород: Гельветика, 2016. – Вип.9. – С. 129–132. – Бібліогр.: с. 132 (11 назв).
Series/Report no.: Міжнародні економічні відносини та світове господарство;
Abstract: У статті здійснено порівняльний аналіз валового регіонального продукту областей України. Проведено аналіз районної спеціалізації хлібопекарської промисловості для окремих областей України. Оцінено рівень спожи- вання хліба і хлібних продуктів у середньому за місяць у розрахунку на одну особу по областях України. Досліджено виробництво хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання за видами. Виокремлено проблеми, що спостері- гаються в хлібопекарській галузі, та визначено шляхи їх вирішення. Ключові слова: хлібопекарська промисловість, виробництво хліба, валова додана вартість, валовий регіональний продукт, індекс рівня районної спеціалізації.
In this work there have been made a comparative analysis of gross regional product areas Ukraine. The analysis of regional specialization baking industry for some regions of Ukraine is provided. Consumption of bread and bread products on average per month per person in the regions of Ukraine is reviewed. The production of bread and bakery products by types perishable is investigated. As the result, the problems in the baking industry are observed and the ways of their solution are determined. Key words: baking industry, food, value added, gross regional product, the index of regional specialization.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/12434
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 9 - 2016



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.