Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/15608
Название: Вплив факторів середовища на ріст і утворення полісахариду Chlorobium limicola
Другие названия: Influence of the environmental factors on the growth and formation of polysaccharide Chlorobium limicola
Авторы: Горішний, М.Б.
Гудзь, С.П.
Федорович, А.М.
Ключевые слова: зелені сіркобактерії, сірководень, полісахарид
Дата публикации: 2007
Издательство: Видавництво УжНУ "Говерла"
Библиографическое описание: Вплив факторів середовища на ріст і утворення полісахариду Chlorobium limicola [Текст] / М. Б. Горішний, С. П. Гудзь, А. М. Федорович // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Біологія / редкол.: В.І. Ніколайчук (гол. ред.), М.Я. Співак та ін. – Ужгород : Говерла, 2007. – Вип. 20. – C. 14–17. – Бібліогр.: с.17 (14 назв). – Рез. англ.
Краткий осмотр (реферат): Зелені сіркобактерії Chlorobium limicola ефективно використовують сірководень в процесі фотосинтезу. В присутності клітин бактерій утилізація сірководню протікала в 6-8 разів швидше. Зростання інтенсивності освітлення і концентрації вуглекислоти в середовищі стимулювало утворення біомаси. В клітинах Chlorobium limicola виявлено полісахарид, його утворення в клітинах стимулюється одночасним збільшенням кон- центрації вуглекислоти в середовищі і зростанням інтенсивності освітлення культури. Серед продуктів гідролізу полісахариду виявлена лише глюкоза. Ключові слова: зелені сіркобактерії, сірководень, полісахарид.
Green sulphuretted bacteria Chlorobium limicola effectively use hydrogen sulfide in the process of photosynthesis. In the presence of the cells of the bacteria utilization of hydrogen sulfide appeared to be 6-8 times faster. Increase in light intensity and concentration of carbonic acid in the environment stimulated the formation of a biomass. In the cells of Chlorobium limicola there has been noticed polysaccharide, the formation of which is stimulated by the simulteneous increace of carbonic acid concentration in the environment and lighting intensity of a crop culture. Among the products of polysaccharide hydrolysis there has been traced only glucose. Key words: green sulphuretted bacteria, hydrogen sulfide, polysaccharide.
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/15608
Располагается в коллекциях:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 20 - 2007

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ВПЛИВ ФАКТОРІВ СЕРЕДОВИЩА НА РІСТ.pdf141.93 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.