Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/15723
Название: Протеїнограми ентеротоксигенних стафілококів, виділених при спалахах харчових токсикоінфекцій
Другие названия: Spectra extracellular proteins enterotoxigenic staphylococcus, isolated of alimentary toxic infections
Авторы: Петросова, Валентина Іванівна
Петросов, К.О.
Ключевые слова: стафілококи, амінокислоти, протеїнограми, ентеротоксини, фаготипи, харчові отруєння, фагогрупи
Дата публикации: 2007
Издательство: Видавництво УжНУ "Говерла"
Библиографическое описание: Протеїнограми ентеротоксигенних стафілококів, виділених при спалахах харчових токсикоінфекцій [Текст] / В. І. Петросова, К. О. Петросов // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Біологія / редкол.: В.І. Ніколайчук (гол. ред.), М.Я. Співак та ін. – Ужгород : Говерла, 2007. – Вип. 20. – С. 250–252. – Бібліогр.: с.252 (8 назв). – Рез. англ.
Краткий осмотр (реферат): Проведено визначення спектрів позаклітинних білків А і В ентеротоксигенних куль- тур стафілококів, виділенних при спалахах харчових токсикоінфекцій. За допомогою протеінограм вдалося вста- новити ідентичність культур, ізольованих із підозрілих харчових продуктів і від постраждалих осіб, які вживали ці продуктми. Співставлення спектрів протеінограм допомогло спростувати раніше зроблений висновок про дже- рело інфекції та підтвердити наявність носійства ентеротоксигенних Staphylococcus aureus серед персоналу харчоблоку. Ключові слова: стафілококи, амінокислоти, протеїнограми, ентеротоксини, фаготипи, харчові отруєння, фагогрупи.
The proteingram enabled us toestrablion the identity of cultures isolated from foodsstaffs and from patiients, to deny theeeasllier made conclusion as to tthe soouurrse infection, to confiirm tthesence oof enterotoxigenic staphylococci carriers aamong the nutrittion unit personnel. The way of identifiication of staphylococci by coomparing the spectra of extracellular protein makes it possible to decode the flashes of food toxic infections, to increase the sources of the infections as well as their spreading. Key words: staphylococcs, amino acids analysis, enterotoxins, food intoxicatio, fago-groups.
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/15723
Располагается в коллекциях:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 20 - 2007

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ПРОТЕЇНОГРАМИ ЕНТЕРОТОКСИГЕННИХ СТАФІЛОКОКІВ.pdf125.72 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.