Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/15723
Назва: Протеїнограми ентеротоксигенних стафілококів, виділених при спалахах харчових токсикоінфекцій
Інші назви: Spectra extracellular proteins enterotoxigenic staphylococcus, isolated of alimentary toxic infections
Автори: Петросова, Валентина Іванівна
Петросов, К.О.
Ключові слова: стафілококи, амінокислоти, протеїнограми, ентеротоксини, фаготипи, харчові отруєння, фагогрупи
Дата публікації: 2007
Видавництво: Видавництво УжНУ "Говерла"
Бібліографічний опис: Протеїнограми ентеротоксигенних стафілококів, виділених при спалахах харчових токсикоінфекцій [Текст] / В. І. Петросова, К. О. Петросов // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Біологія / редкол.: В.І. Ніколайчук (гол. ред.), М.Я. Співак та ін. – Ужгород : Говерла, 2007. – Вип. 20. – С. 250–252. – Бібліогр.: с.252 (8 назв). – Рез. англ.
Короткий огляд (реферат): Проведено визначення спектрів позаклітинних білків А і В ентеротоксигенних куль- тур стафілококів, виділенних при спалахах харчових токсикоінфекцій. За допомогою протеінограм вдалося вста- новити ідентичність культур, ізольованих із підозрілих харчових продуктів і від постраждалих осіб, які вживали ці продуктми. Співставлення спектрів протеінограм допомогло спростувати раніше зроблений висновок про дже- рело інфекції та підтвердити наявність носійства ентеротоксигенних Staphylococcus aureus серед персоналу харчоблоку. Ключові слова: стафілококи, амінокислоти, протеїнограми, ентеротоксини, фаготипи, харчові отруєння, фагогрупи.
The proteingram enabled us toestrablion the identity of cultures isolated from foodsstaffs and from patiients, to deny theeeasllier made conclusion as to tthe soouurrse infection, to confiirm tthesence oof enterotoxigenic staphylococci carriers aamong the nutrittion unit personnel. The way of identifiication of staphylococci by coomparing the spectra of extracellular protein makes it possible to decode the flashes of food toxic infections, to increase the sources of the infections as well as their spreading. Key words: staphylococcs, amino acids analysis, enterotoxins, food intoxicatio, fago-groups.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/15723
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 20 - 2007

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ПРОТЕЇНОГРАМИ ЕНТЕРОТОКСИГЕННИХ СТАФІЛОКОКІВ.pdf125.72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.