Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20472
Название: | Фітоадаптогени та їх потенційні антиоксидантні властивості |
Другие названия: | Herbal adaptogens and their potential antioxidant properties |
Авторы: | Ґоґальова, З. Порачова, Я. Седлак, В. Конечна, М. Мидларова Блашчакова, М. Мірутенко, Владислав Валентинович |
Ключевые слова: | антиоксидантна активність, адаптогени, корисні фармацевтичні властивості, метод DPPH, IC50, Antioxidant activity, pharmaceutical benefits, DPPH method, IC50,, adaptogens |
Дата публикации: | 2017 |
Издательство: | Видавництво УжНУ "Говерла" |
Библиографическое описание: | Herbar adaptogens and their potential antoxidant properties / Z. Gogal`ova, J. Paracova, V. Sedlak, M. Konecna // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Біологія / голов. ред. Л.М.Фельбаба-Клушина. – Ужгород, 2017. – Вип. 42. – C. 7-10. – бібілогр.: с.10. |
Серия/номер: | Біологія; |
Краткий осмотр (реферат): | Адаптогени представляють собою трави з корисними фармацевтичними властивостями завдяки їх компенсуючій, тонізуючій та регулюючій функціям. Антиоксидантний потенціал адаптогенів рідко згадується. У роботі досліджено антиоксидантний потенціал трьох адаптогенних екстрактів Aralia mandshurica (Rupr. Et Maxim), Schisandra chinensis (Turcz.) Baill. і Eleutherococcus senticosus (Rupr
& Maxim.). Антиоксидантну активність екстрактів визначали методом DPPH. Результати оцінювали шляхом порівняння значень IC50. Водний і спиртовий екстракт Schisandra chinensis мав найвищу антиоксидантну активність. Adaptogens represent herbs with pharmaceutical benefits due to their balancing, tonic and regulative functions. The antioxidant potential of adaptogens is rarely mentioned. The study investigated the antioxidant potential of three adaptogen extracts Aralia mandshurica (Rupr. et Maxim), Schisandra chinensis (Turcz.) Baill. and Eleutherococcus senticosus (Rupr. & Maxim.). The antioxidant activity of extracts was determined by the DPPH method. The results were evaluated by comparing of IC50 values. Aqueous and ethanol extract of Schisandra chinensis had the highest antioxidant activity. |
Тип: | Text |
Тип публикации: | Стаття |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20472 |
ISSN: | 2075-0846 |
Располагается в коллекциях: | Науковий вісник УжНУ. Серія: Біологія. Випуск 42 - 2017 |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ґоґальова З..pdf | 226.09 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.