Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20472
Назва: | Фітоадаптогени та їх потенційні антиоксидантні властивості |
Інші назви: | Herbal adaptogens and their potential antioxidant properties |
Автори: | Ґоґальова, З. Порачова, Я. Седлак, В. Конечна, М. Мидларова Блашчакова, М. Мірутенко, Владислав Валентинович |
Ключові слова: | антиоксидантна активність, адаптогени, корисні фармацевтичні властивості, метод DPPH, IC50, Antioxidant activity, pharmaceutical benefits, DPPH method, IC50,, adaptogens |
Дата публікації: | 2017 |
Видавництво: | Видавництво УжНУ "Говерла" |
Бібліографічний опис: | Herbar adaptogens and their potential antoxidant properties / Z. Gogal`ova, J. Paracova, V. Sedlak, M. Konecna // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Біологія / голов. ред. Л.М.Фельбаба-Клушина. – Ужгород, 2017. – Вип. 42. – C. 7-10. – бібілогр.: с.10. |
Серія/номер: | Біологія; |
Короткий огляд (реферат): | Адаптогени представляють собою трави з корисними фармацевтичними властивостями завдяки їх компенсуючій, тонізуючій та регулюючій функціям. Антиоксидантний потенціал адаптогенів рідко згадується. У роботі досліджено антиоксидантний потенціал трьох адаптогенних екстрактів Aralia mandshurica (Rupr. Et Maxim), Schisandra chinensis (Turcz.) Baill. і Eleutherococcus senticosus (Rupr
& Maxim.). Антиоксидантну активність екстрактів визначали методом DPPH. Результати оцінювали шляхом порівняння значень IC50. Водний і спиртовий екстракт Schisandra chinensis мав найвищу антиоксидантну активність. Adaptogens represent herbs with pharmaceutical benefits due to their balancing, tonic and regulative functions. The antioxidant potential of adaptogens is rarely mentioned. The study investigated the antioxidant potential of three adaptogen extracts Aralia mandshurica (Rupr. et Maxim), Schisandra chinensis (Turcz.) Baill. and Eleutherococcus senticosus (Rupr. & Maxim.). The antioxidant activity of extracts was determined by the DPPH method. The results were evaluated by comparing of IC50 values. Aqueous and ethanol extract of Schisandra chinensis had the highest antioxidant activity. |
Тип: | Text |
Тип публікації: | Стаття |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20472 |
ISSN: | 2075-0846 |
Розташовується у зібраннях: | Науковий вісник УжНУ. Серія: Біологія. Випуск 42 - 2017 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ґоґальова З..pdf | 226.09 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.