Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/21085
Title: Природні атракції на територіях природно-заповідного фонду Закарпатської області: проблеми і перспективи використання для екотуризму
Authors: Габчак, Наталія Францівна
Дубіс, Лідія Франціва
Keywords: природні ресурси, природні атракції, природоохоронні-території
Issue Date: 2018
Publisher: Вип. 1(89) – Київ., 2018.
Citation: Природні атракції на територіях природно-заповідного фонду Закарпатської області: проблеми і перспективи використання для екотуризму Фізична географія та геоморфологія. – Вип. 1(89) – К., 2018. – С. 5-15.
Abstract: Нині у всьому світі спостерігаємо деякі підміни понять і спотворення принципів екотуризму – дуже часто до екологічного туризму зачислюють форми туризму, які не дотримуються головних його принципів, а вплив самих екотуристів на середовище перебування посилюється і стає усе помітнішим. Тому при плануванні розвитку екотуризму на природоохоронних територіях треба добре обмірковувати, які саме форми екотуризму можна впроваджувати у конкретній місцевості без шкоди для довкілля і як забезпечити мінімальний вплив на нього самих екотуристів. Метою статті – є розробка дієвих рекомендації щодо стійкого розвитку екологічного туризму на природоохоронних територіях Закарпатської області.
Description: Як бачимо, найрозвинутішою є екотуристична інфраструктура у Карпатському біосферному заповіднику і раніше створених національних парках «Синевир» і «Ужанський». НПП «Зачарований край» також намагається забепечити свою територію необхідними елементами, але він є наймолодшим НПП області і для цього потрібен час і ресурси. Іншою є ситуація у регіональних ландшафтних парках «Притисянський» і «Синяк» – ці, як і багато інших українських ландшафтних парків, не мають адміністрації і постійного штату працівників, тому їм важко організовувати екотуристичний рух на окреслених територіях, які, окрім усього, належать іншим землекористувачам. Саме для екотуризму потенціал в обох РЛП надзвичайний – тут зосереджені одні із найцінніших заповідних територій області, а у Притисянському – важливі у європейському масштабі території.
Type: Image, 3-D
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/21085
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник фізгеографія 2017рік.pdf22.67 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.