Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2289
Назва: Харчова алергія: етіологічні фактори, проблеми діагностики та роль у формуванні захворювань органів шлунково-кишкового тракту
Інші назви: Food allergies: etiological factors, problems of diagnosis and role in the formation of diseases of the gastrointestinal tract
Автори: Кордон, Т.І.
Ключові слова: харчова алергія, харчова несприйнятливість, сенсибілізація
Дата публікації: 2012
Видавництво: Видавництво УжНУ "Говерла"
Бібліографічний опис: Кордон, Т. І. Харчова алергія : етіологічні фактори, проблеми діагностики та роль у формуванні захворювань органів шлунково-кишкового тракту [Текст] / Т. І. Кордон // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Біологія / гол. ред. В.І.Комендар. – Ужгород : Видавництво УжНУ "Говерла", 2012. – Вип. 33. – С. 163–167. – Бібліогр.: с. 166–167 (17 назв).
Серія/номер: Біологія;
Короткий огляд (реферат): В роботі узагальнено дані літератури щодо етіології, механізмів формування та методів діагности харчової алергії та неприйняття їжі. В експериментальній частині наведено результати досліджень методом імуноферментного аналізу концентрації загального імуноглобуліну E та алергенспецифічних IgE у осіб з захворюваннями органів шлунково-кишкового тракту. У 26% обстежених пацієнтів виявили підвищу вдвічі концентрацію загального IgE, що свідчить про розвиток у даної осіб атопічних реакцій. У переважної більшості пацієнтів (80%) виявили сенсибілізацію до харчових алергенів, у 11% осіб виявили полісенсибілізацію до переважної більшості палітри алергенів. Визначено спектр харчових алергенів індивідуально для кожного пацієнта, що дозволить застосувати елімінаційну дієту. Ключові слова: харчова алергія, харчова несприйнятливість, сенсибілізація.
Опис: A paper summarizes literature dates on an etiology, mechanisms of formation and methods of diagnosis of food allergy and food nonperception. In an experimental section describes results of investigations by methods immunoenzyme’s analysis of total immunoglobulin E and allergenspecific IgE concentrations for patients with diseases of the gastrointestinal tract. Twice higher concentration of total IgE detected in 26% of the patients. It’s indicating to a development in atopic reactions for individuals. For a vast majority of the patients (80%) was revealed a sensibilization to food allergens. For 11% of those detected the polisensibilization to majority of the allergens. A spectrum of the food allergens was identified for each patient individually. This enables to take an eliminated diet. Keywords: food allergy, food nonperception, sensibilization.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2289
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 33 - 2012

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ХАРЧОВА АЛЕРГІЯ ЕТІОЛОГІЧНІ ФАКТОРИ, ПРОБЛЕМИ ДІАГНОСТИКИ ТА.pdf266.55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.