Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/24446
Title: ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ЗДІЙСНЕННЯ ТРАНСКОРДОННОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ПІДПРИЄМСТВ
Authors: Зеліч, Вікторія Вікторівна
Keywords: Ключові слова: транскордонне співробітництво, транскордонне підприємництво, форми транскордонного співробітництва, транскордонні зв’язки.
Issue Date: 13-Dec-2018
Abstract: Анотація. В статті досліджено сутність поняття «транскордонне співробітництво», «транскордонне підприємництво» визначено теоретичні засади здійснення, та обгрунтовано його актуальність для розвитку транскордонного співробітництва в сучасних трансформаційних умовах. Розглянуто формування та вплив прикордонного середовища на розвиток транскордонної співпраці на різних рівнях.
Description: В сучаних умовах розвитку суспільства транскордонне співробітництво в Україні розглядають як засіб розвитку прикордонних регіонів, як чинник реалізації інтеграції в ЄС. В епоху всеохоплючої глобалізації та інтеграції, все актуальнішою стають питання визначення значення транскордонної співпраці, а також дослідження форм транскордонної співпраці: єврорегіонів, програми сусідства, транскордонного підприємництва, прикордонної торгівлі, міжрегіональної співпраці, міжнародних регіональних організацій та асоціацій, співпраця між містами партнерами. Чинниками транскордонного співробітництва є передумови: географічна наближеність регіонів; наявність подібних галузевих структур; можливість спільного використання ресурсів країн-учасниць. Метою транскордонного співробітництва є ефективність використання можливостей країн, які відкриваються у разі співпраці, що є одним із факторів ліквідації диспропорцій в економічному, культурному, соціальному розвитку країн.
Type: Learning Object
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/24446
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри бізнес-адміністрування, маркетингу та менеджменту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
115 Cтаття Зеліч В.В..pdf393.06 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.