Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26042
Назва: ФРАНЧАЙЗИНГ : ОБЛІКОВИЙ АСПЕКТ
Автори: Макарович, Вікторія Костянтинівна
Климко, Тетяна Юріївна
Балог, Шандор Шандорович
Ключові слова: облік і оподаткування, франчайзинг, франчайзер, франчайзі, фандрейзинг, нематеріальний актив, роялті, паушальний платіж, франшиза, право користування, бухгалтерський облік.
Дата публікації: 2015
Видавництво: Донецьк
Бібліографічний опис: Макарович В.К. Франчайзинг : обліковий аспект / В.К. Макарович, Т.Ю. Климко, Ш.Ш. Балог // Вісник ДонНУ: Серія В Економіка і право. – Донецьк, 2015.- Випуск 1/2015. – С. 225-228.
Короткий огляд (реферат): В статті розглядається сутність франчайзингу, як своєрідного виду співпраці між суб'єктами господарювання, в рамках яких одна сторона (франчайзер) зобов’язується передати іншій стороні (франчайзі) за винагороду на визначений строк або без такого, комплекс виключних прав на використання торгового знаку, фірмового найменування, послуг, технологічного процесу і/або спеціалізованого обладнання, ноу-хау, комерційної інформації, а також інших об’єктів виключних прав, що охороняються законом. Визначено необхідність та доцільність укладання договору франчайзингу. Запропоновано порядок облікового відображення господарських процесів, пов’язаних із франчайзинговими взаємовідносинами, в системі рахунків бухгалтерського обліку відповідно у франчайзера та у франчайзі, залежно від умов оплати за отримані права користування нематеріальним активом. Закріплення даної методики обліку франчайзингових операцій в обліковій політиці дозволить підвищити якісний рівень їх проведення та відображення в обліку, а також забезпечити своєчасний контроль за станом їх здійснення.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26042
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри обліку і аудиту

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Makarovych V _59.pdf280.16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.