Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2631
Название: Вплив штаму галобактерій та методики очистки на оптичні характеристики плівок бактеріородопсину
Другие названия: Influence of the halobacteria strain and purification methods on the optical properties of the bacteriorhodopsin films
Авторы: Трикур, Іван Іванович
Сакалош, Ігор Іванович
Баторі-Тарці, Зіта Іштванівна
Корпош, О.І.
Шаркань, Й.П.
Січка, Михайло Юрійович
Цьома, Іван Йосипович
Різак, Василь Михайлович
Ключевые слова: штам галобактерій, бактеріородопсин, пурпурні мембрани, ДНК-за, сенситометрична чутливість
Дата публикации: 2013
Издательство: Видавництво УжНУ "Говерла"
Библиографическое описание: Вплив штаму галобактерій та методики очистки на оптичні характеристики плівок бактеріородопсину [Текст] / І. І. Трикур, І. І. Сакалош, З. І. Баторі–Тарці та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Фізика / ред. кол. : В. Різак (відп. ред.), В. Біланич, Ю. Височанський, О. Грабар. – Ужгород : Говерла, 2013. – Вип. 34. – С. 68–71. – Бібліогр.: с. 70–71 (8 назв).
Серия/номер: Фізика;
Краткий осмотр (реферат): Проведено дослідження та порівняння характеристик плівкових структур на основі бактеріородопсину, отриманого з різних штамів та при різних часах обробки суспензії ДНК-зою. Встановлено, що кінцеві характеристики плівок залежать від того, з якого штаму отримано БР. Найкращі показники сенсито- метричної чутливості демонструють плівки, отримані при обробці лізату галобактерій ДНК-зою протягом 3 годин. Ключові слова: штам галобактерій, бактеріородопсин, пурпурні мембрани, ДНК-за, сенситометрична чутливість.
Описание: The study and comparison of the characteristics of film structures on the basis of bacteriorhodopsin obtained from different halobacteria strains and at different times of lysate treatment by DNA-ase was made. It has been established that the final properties of the films depend on the strain from which received the BR. The best results of optical sensitivity obtained for films which was made from BR prepared by processing lysate of halobacteria by DNA-ase for 3 hours. Keywords: strain of halobacteria, bacteriorhodopsin, purple membrane, DNA-ase, sensitometric sensitivity.
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2631
Располагается в коллекциях:Науковий вісник УжНУ Серія: Фізика. Випуск 34 - 2013

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ВПЛИВШТАМУ ГАЛОБАКТЕРІЙ ТА МЕТОДИКИ.pdf113.73 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.