Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2631
Назва: Вплив штаму галобактерій та методики очистки на оптичні характеристики плівок бактеріородопсину
Інші назви: Influence of the halobacteria strain and purification methods on the optical properties of the bacteriorhodopsin films
Автори: Трикур, Іван Іванович
Сакалош, Ігор Іванович
Баторі-Тарці, Зіта Іштванівна
Корпош, О.І.
Шаркань, Й.П.
Січка, Михайло Юрійович
Цьома, Іван Йосипович
Різак, Василь Михайлович
Ключові слова: штам галобактерій, бактеріородопсин, пурпурні мембрани, ДНК-за, сенситометрична чутливість
Дата публікації: 2013
Видавництво: Видавництво УжНУ "Говерла"
Бібліографічний опис: Вплив штаму галобактерій та методики очистки на оптичні характеристики плівок бактеріородопсину [Текст] / І. І. Трикур, І. І. Сакалош, З. І. Баторі–Тарці та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Фізика / ред. кол. : В. Різак (відп. ред.), В. Біланич, Ю. Височанський, О. Грабар. – Ужгород : Говерла, 2013. – Вип. 34. – С. 68–71. – Бібліогр.: с. 70–71 (8 назв).
Серія/номер: Фізика;
Короткий огляд (реферат): Проведено дослідження та порівняння характеристик плівкових структур на основі бактеріородопсину, отриманого з різних штамів та при різних часах обробки суспензії ДНК-зою. Встановлено, що кінцеві характеристики плівок залежать від того, з якого штаму отримано БР. Найкращі показники сенсито- метричної чутливості демонструють плівки, отримані при обробці лізату галобактерій ДНК-зою протягом 3 годин. Ключові слова: штам галобактерій, бактеріородопсин, пурпурні мембрани, ДНК-за, сенситометрична чутливість.
Опис: The study and comparison of the characteristics of film structures on the basis of bacteriorhodopsin obtained from different halobacteria strains and at different times of lysate treatment by DNA-ase was made. It has been established that the final properties of the films depend on the strain from which received the BR. The best results of optical sensitivity obtained for films which was made from BR prepared by processing lysate of halobacteria by DNA-ase for 3 hours. Keywords: strain of halobacteria, bacteriorhodopsin, purple membrane, DNA-ase, sensitometric sensitivity.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2631
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Фізика. Випуск 34 - 2013

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ВПЛИВШТАМУ ГАЛОБАКТЕРІЙ ТА МЕТОДИКИ.pdf113.73 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.