Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/28757
Title: Электрофизические технологии переработки моллюсков
Other Titles: ELECTROPHYSICAL TECHNOLOGIES OF MOLLUSCKS PROCESSING
Authors: Михнева, Е. Г.
Ковалинская, Т. В.
Сахно, В. И.
Keywords: размягчение структуры, пенетрация, моллюски, ускоритель, радиационная обработка
Issue Date: 2015
Publisher: ДВНЗ "УжНУ"
Citation: Михнева, Е. Г. Электрофизические технологии переработки моллюсков [Текст] / Е. Г. Михнева, Т. В. Ковалинская, В. И. Сахно // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Фізика / відп. ред. В. Різак; відп. за вип. М. Мар’ян. – Ужгород : Видавництво УжНУ "Говерла", 2015. – Вип. 38. – С. 171–177
Series/Report no.: Фізика;
Abstract: Приведены результаты экспериментального исследования возможности использования электронного облучения для размягчения мышечной ткани морских моллюсков. Работы выполнены в секторе радиационных технологий, где проблемы облучения пищевых продуктов решаются уже более 20 лет. Получены результаты, которые свидетельствуют, что исследованная методика предоставляет возможность создания малоотходных технологий высококачественных пищевых продуктов с минимальными затратами энергии. Исследованная технология резко снижает себестоимость этих уникальных деликатесных продуктов питания и повышает их конкурентоспособность на рынке.
The Effects of experimental research of possibility of an electronic irradiation for emolliating of muscular fabric of sea mollusks are here presented. The Operations were carried out in the radiative technologies sphere solving the problems of an irradiation of foodstuff already throughout more than 20 years. The Results witness that the procedure explored gives way to create small-waste technologies for high-quality foodstuff production with minimal energy consumption. The explored technology sharply reduces the costs of this unique delicious foodstuff and raises its market competitiveness.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/28757
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Фізика. Випуск 38 - 2015

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Електрофізичні технології переробки молюсків.pdf371.06 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.