Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29870
Title: | Стратегії підвищення конкурентоспроможності підприємств готельно-ресторанного бізнесу в україні в сучасних умовах |
Authors: | Тижук, Владислава Володимирівна |
Keywords: | готельно-ресторанна справа, готельний бізнес |
Issue Date: | 2020 |
Citation: | Тижук В. В. Стратегії підвищення конкурентоспроможності підприємств готельно-ресторанного бізнесу в україні в сучасних умовах : кваліфікац. робота на здоб. першого (бакалавр.) рівня вищої освіти за освіт. прогр. «Готельно-ресторанна справа» / В. В. Тижук ; науковий керівник І. І. Січка. - Ужгород: ДВНЗ "УжНУ", 2020. - 12 с. |
Abstract: | Актуальність теми обумовлена тим, що процес інтенсивного розвитку і глобалізації готельно-ресторанного бізнесу в Україні як частини сервісного сектора економіки схильний до впливу багатьох чинників, роль яких може бути різною як за силою, так і за тривалістю і напрямку впливу. Готельний і ресторанний бізнес є невід'ємною частиною сервісного сектору у регіональній ринковій економіці України, обсяг послуг, що надаються ним безперервно зростає у міру соціально-економічного розвитку країни. Підприємства індустрії гостинності інтенсивніше конкурують та розвиваються там, де стабільні економічна і політична ситуація, а також різноманітна соціально-культурна інфраструктура. Фактори, що стримують розвиток готельного та ресторанного бізнесу у регіоні – це його економічна, політична та фінансова нестабільність, доходи споживачів, інфляція, безробіття. У даний час готельно-ресторанна індустрія – одна із найбільших галузей світової економіки, яка інтенсивно розвивається. Сучасна готельно-ресторанна галузь розглядається у якості однієї із найбільш стабільно функціонуючих економічних систем. На частку готельно-ресторанної індустрії припадає близько 7% світового ВВП, у її розвиток інвестується близько 7% сумарного обсягу світових капіталовкладень. За даними Всесвітньої туристської організації (UNWTO), туризм забезпечує понад 10% світового національного продукту і близько 35% обсягу торгівлі. При цьому загальна частка доходів України від даної галузі істотно нижче у порівнянні з більшістю розвинених країн світової спільноти. |
Description: | Науковий керівник: к. е. н, доц. Січка Іван Іванович Рецензент: д. і. н., проф. Корсак Роман Володимирович |
Type: | Text |
Publication type: | Кваліфікаційна робота |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29870 |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА.pdf | 378.53 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.