Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37186
Title: Дія штучних магнітних полів на біохімічні процеси
Other Titles: The action of artificial magnetic fields on biochemical processes
Authors: Баран, Б. А.
Березюк, О. Я.
Issue Date: 2002
Publisher: Вид-во “УжНУ”
Citation: Баран Б. А. Дія штучних магнітних полів на біохімічні процеси / Б. А. Баран, О. Я. Березюк // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Хімія / редкол.: С.Ю. Чундак (гол. ред.), В.І. Гомонай, Є. Ю. Переш та ін. – Ужгород : УжНУ, 2002. – Вип. 8. – С.43-46. – Рез. англ.мовою. – Бібліогр.: с. 46 (12 назв)
Series/Report no.: Хімія;
Abstract: The work deals with artificial magnetic fields on the course of biochemical reactions. It shows that under the influence of magnetic field the rate of fermentation hydrolysis of the starch slows down, and the rate of oxidation of analgesic and benzyl-penicillin by iodine increases. Moreover the dependence of oxidation rate change of sodium thiosulphate by iodine from the frequency of electromagnetic field has been studied.
Description: https://drive.google.com/file/d/18fAP6Wom800hFg2m_NEiI-gxc0hAhjsw/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37186
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія Хімія Випуск 8 2002

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Титулка Хімія. Вип. 8 - 2002.pdf334.58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.