Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/43685
Title: Функціональна взаємозумовленість маркетингових підходів
Other Titles: Functional interdependence of marketing approaches
Authors: Газуда, Леся Михайлівна
Волощук, Надія
Індус, Катерина
Keywords: маркетингова діяльність, функції маркетингу, функціо- нальний підхід, суб’єкт господарювання, маркетингові комунікації.
Issue Date: 2022
Publisher: Ужгородський національний університет
Citation: Газуда Л., Волощук Н., Індус К. Функціональна взаємозумовленість маркетингових підходів.Геополітика України: історія і сучасність: збірник наукових праць. Вип. 1 (28). / ред. кол.: Л. М. Газуда (гол. ред.) та ін. Ужгород: ДВНЗ «УжНУ», 2022. 168 с.
Series/Report no.: УДК 658.8;DOI: 10.24144/2078-1431.2022.1(28).117-124
Abstract: У статті обґрунтовано науково-теоретичні підходи до забезпечення мар- кетингової діяльності суб’єкта господарювання. Зазначено, що процес марке- тингу на підприємстві є виробничо-комерційною діяльністю, спрямованою на задоволення споживчих потреб, реалізацію маркетингових комунікацій між виробником, продавцем й іншими учасниками ринку з метою стимулювання збутової діяльності. При цьому процес формування дієвої системи маркетин- гу на підприємстві має багатогранний характер, змістову наповнюваність, функціональну спрямованість. Водночас маркетинг визначається як певний процес спрямування діяльності підприємства у напрямі виявлення споживчих потреб і за допомогою оцінювання ринкового середовища і конкурентних переваг виробників аналогічної продукції дає можливість сформувати дієві підходи до забезпечення зазначених потреб. Відмічено багатоаспектний характер марке- тингових функцій, що уможливлює успішно здійснювати маркетингову діяль- ність господарюючого суб’єкта, формувати маркетингову стратегію, окреслю- ючи середньо- та довгострокові його цілі і завдання. Крізь призму пріоритетних блоків розглянуто сутнісні особливості маркетингових функцій, серед яких вагомого значення набувають як аналітична, планово-виробнича, так і функції збуту, розподілу й просування продукції. Акцентовано увагу на необхідності застосування у сфері маркетингу функціонального підходу, що дає можливість швидко реагувати і вирішувати проблемні питання, які виникають у процесі маркетингової діяльності.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/43685
Appears in Collections:Наукові публікації (ННІ євроінтеграційних досліджень)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Леся Газуда, 28 (2)-117-124.pdf663.04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.