Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48109
Title: | Дисипативні структури та фрактальний підхід до формування некристалічного стану. Фізика і хімія твердого тіла |
Authors: | Мар’ян, Михайло Іванович Юркович, Наталія Василівна |
Keywords: | фізика твердого стану, дисипативні структури, некристалічний стан, синергетичні ефекти, процеси самоорганізації, фрактал, самоузгоджений розгляд |
Issue Date: | Jul-2016 |
Publisher: | Physics and Chemistry of Solid State is a peer-review academic periodical journal of Vasyl Stefanyk Precarpathian National University. The main topics for manuscripts are related to the modern problems of the physics, chemistry and of the technology of solids state. The journal publishes reviews and original research papers. |
Citation: | Мар’ян М.І., Юркович Н.В. Дисипативні структури та фрактальний підхід до формування некристалічного стану. Фізика і хімія твердого тіла. –2016, Т. 17. №1 . – с. 31¬–36 . DOI: 10.15330/pcss.17.1.31-36 |
Series/Report no.: | 17;1 |
Abstract: | Установлено, що формування фрактальної дисипативної структури в некристалічних твердих тілах пов’язане із самоузгодженим створенням областей м’яких атомних конфігурацій і такої температурної поведінки структурно-чутливих характеристик, що відповідають мінімуму дисипації енергії при заданих зовнішніх параметрах – швидкості охолодження та технологічних режимах одержання. Показано, що ця обставина дає змогу визначити некристалічну структуру через процеси самоорганізації з формуванням фракталів. |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48109 |
ISSN: | 1729-4428 |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри твердотільної електроніки з/с інформаційної безпеки |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
1592-Article Text-3318-1-10-20191216.pdf | 138.63 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.