Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48109
Назва: | Дисипативні структури та фрактальний підхід до формування некристалічного стану. Фізика і хімія твердого тіла |
Автори: | Мар’ян, Михайло Іванович Юркович, Наталія Василівна |
Ключові слова: | фізика твердого стану, дисипативні структури, некристалічний стан, синергетичні ефекти, процеси самоорганізації, фрактал, самоузгоджений розгляд |
Дата публікації: | лип-2016 |
Видавництво: | Physics and Chemistry of Solid State is a peer-review academic periodical journal of Vasyl Stefanyk Precarpathian National University. The main topics for manuscripts are related to the modern problems of the physics, chemistry and of the technology of solids state. The journal publishes reviews and original research papers. |
Бібліографічний опис: | Мар’ян М.І., Юркович Н.В. Дисипативні структури та фрактальний підхід до формування некристалічного стану. Фізика і хімія твердого тіла. –2016, Т. 17. №1 . – с. 31¬–36 . DOI: 10.15330/pcss.17.1.31-36 |
Серія/номер: | 17;1 |
Короткий огляд (реферат): | Установлено, що формування фрактальної дисипативної структури в некристалічних твердих тілах пов’язане із самоузгодженим створенням областей м’яких атомних конфігурацій і такої температурної поведінки структурно-чутливих характеристик, що відповідають мінімуму дисипації енергії при заданих зовнішніх параметрах – швидкості охолодження та технологічних режимах одержання. Показано, що ця обставина дає змогу визначити некристалічну структуру через процеси самоорганізації з формуванням фракталів. |
Тип: | Text |
Тип публікації: | Стаття |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48109 |
ISSN: | 1729-4428 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри твердотільної електроніки з/с інформаційної безпеки |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
1592-Article Text-3318-1-10-20191216.pdf | 138.63 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.