Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48109
Название: Дисипативні структури та фрактальний підхід до формування некристалічного стану. Фізика і хімія твердого тіла
Авторы: Мар’ян, Михайло Іванович
Юркович, Наталія Василівна
Ключевые слова: фізика твердого стану, дисипативні структури, некристалічний стан, синергетичні ефекти, процеси самоорганізації, фрактал, самоузгоджений розгляд
Дата публикации: июл-2016
Издательство: Physics and Chemistry of Solid State is a peer-review academic periodical journal of Vasyl Stefanyk Precarpathian National University. The main topics for manuscripts are related to the modern problems of the physics, chemistry and of the technology of solids state. The journal publishes reviews and original research papers.
Библиографическое описание: Мар’ян М.І., Юркович Н.В. Дисипативні структури та фрактальний підхід до формування некристалічного стану. Фізика і хімія твердого тіла. –2016, Т. 17. №1 . – с. 31¬–36 . DOI: 10.15330/pcss.17.1.31-36
Серия/номер: 17;1
Краткий осмотр (реферат): Установлено, що формування фрактальної дисипативної структури в некристалічних твердих тілах пов’язане із самоузгодженим створенням областей м’яких атомних конфігурацій і такої температурної поведінки структурно-чутливих характеристик, що відповідають мінімуму дисипації енергії при заданих зовнішніх параметрах – швидкості охолодження та технологічних режимах одержання. Показано, що ця обставина дає змогу визначити некристалічну структуру через процеси самоорганізації з формуванням фракталів.
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48109
ISSN: 1729-4428
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри твердотільної електроніки з/с інформаційної безпеки

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
1592-Article Text-3318-1-10-20191216.pdf138.63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.