Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/4968
Название: Specificity of Alkylation of 5-R-Amino-4-aroyl-1,2,4-triazole-3-thione
Другие названия: Специфіка алкілування 5-аміно-4-ароїл-1,2,4-триазол-3-тіону
Авторы: Фізер, Максим Михайлович
Сливка, Михайло Васильович
Баумер, Вячеслав М.
Лендєл, Василь Георгійович
Ключевые слова: Перегрупування Дімрота, 1,2,4-triazole, 1,3,4-thiadiazole, Dimroth rearrangement, alkylation.
Дата публикации: 13-ноя-2015
Издательство: Kharkiv: Ekskluziv Publ. [email protected]
Библиографическое описание: Maksym M. Fizer, Mikhailo V. Slivka*, Vjacheslav M. Baumer, Vasil G. Lendel. Specificity of Alkylation of 5-R-Amino-4-aroyl-1,2,4-triazole-3-thione. // Chemistry of Nitrogen Containing Heterocycles, CNCH-2015, 19th - 13th November, 2015, Kharkiv, Ukraine. Book of Abstracts. – Kharkiv: Ekskluziv Publ., 2015. – 124 p.
Серия/номер: Тези конференції;2015-11
Краткий осмотр (реферат): It was investigated the alkylation reaction of 5-R-amino-4-aroyl-1,2,4-triazole-3-thiones. Initial triazoles had been received after heating of aroyl-bis-thoureas in n-butanol or acetonitrile medium up to full releasing of hydrogen sulfide. Alkylation was carried out in alcoholic medium at base presence. It was shown, that Dimroth rearrangement with 1,3,4-thiadiazole ring formation is realized under above mentioned conditions.
Описание: Department of Organic Chemistry, Faculty of Chemistry, Uzhhorod National University, Fedinca str. 53/1, Uzhhorod, 88000, Ukraine, e-mail: [email protected]
Тип: Text
Тип публикации: Тези до статті
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/4968
ISBN: 978-966-2166-81-1
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри органічної хімії

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Book of Abstract.pdfТези доповіді4.57 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.