Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/5017
Название: Суфіксальні деривати серед назв їжі рослинного походження в українських говорах Карпат
Авторы: Ґоца, Еріка
Ключевые слова: назва, номінація, номен, суфіксальний дериват, українські говори Карпат
Дата публикации: 2011
Издательство: Видавництво УжНУ «Говерла»
Библиографическое описание: Ґоца, Е. Суфіксальні деривати серед назв їжі рослинного походження в українських говорах Карпат [Текст] / Е. Ґоца // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Філологія. Соціальні комунікації / ред. кол.: Ю.М. Бідзіля (голова), В.В. Барчан, Н.П. Бедзір та ін. – Ужгород : Видавництво УжНУ «Говерла», 2011. – Вип. 24. – С. 107–113. – Бібліогр.: с. 113 (18 назв).
Серия/номер: Філологія. Соціальні комунікації;
Краткий осмотр (реферат): У статті приділено увагу суфіксальним дериватам серед назв їжі рослинного походження в українських говорах Карпат, зокрема проаналізовано віддієслівні, відад’єктивні та відсубстантивні похідні. Зроблено висновок про те, що суфіксація – найбільш продуктивний спосіб творення цих назв. Ключові слова: назва, номінація, номен, суфіксальний дериват, українські говори Карпат.
Описание: The article deals with the suffixational derivatives in the names of vegetative food items in Ukrainian patois of the Carpathians. The main attention is paid to the verbal, adjectival and nominal derived names. It is concluded that suffixation is the most productive type of the formation of the names in question. Key words: name, nomination, lexeme, suffixational derivative, Ukrainian patois of the Carpathians.
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/5017
Располагается в коллекциях:Науковий вісник УжНУ. Серія: Філологія. Соціальні комунікації. Випуск 24 - 2011

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
СУФІКСАЛЬНІ ДЕРИВАТИ СЕРЕД НАЗВ ЇЖІ РОСЛИННОГО.pdf524.23 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.