Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/5017
Назва: Суфіксальні деривати серед назв їжі рослинного походження в українських говорах Карпат
Автори: Ґоца, Еріка
Ключові слова: назва, номінація, номен, суфіксальний дериват, українські говори Карпат
Дата публікації: 2011
Видавництво: Видавництво УжНУ «Говерла»
Бібліографічний опис: Ґоца, Е. Суфіксальні деривати серед назв їжі рослинного походження в українських говорах Карпат [Текст] / Е. Ґоца // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Філологія. Соціальні комунікації / ред. кол.: Ю.М. Бідзіля (голова), В.В. Барчан, Н.П. Бедзір та ін. – Ужгород : Видавництво УжНУ «Говерла», 2011. – Вип. 24. – С. 107–113. – Бібліогр.: с. 113 (18 назв).
Серія/номер: Філологія. Соціальні комунікації;
Короткий огляд (реферат): У статті приділено увагу суфіксальним дериватам серед назв їжі рослинного походження в українських говорах Карпат, зокрема проаналізовано віддієслівні, відад’єктивні та відсубстантивні похідні. Зроблено висновок про те, що суфіксація – найбільш продуктивний спосіб творення цих назв. Ключові слова: назва, номінація, номен, суфіксальний дериват, українські говори Карпат.
Опис: The article deals with the suffixational derivatives in the names of vegetative food items in Ukrainian patois of the Carpathians. The main attention is paid to the verbal, adjectival and nominal derived names. It is concluded that suffixation is the most productive type of the formation of the names in question. Key words: name, nomination, lexeme, suffixational derivative, Ukrainian patois of the Carpathians.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/5017
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ. Серія: Філологія. Соціальні комунікації. Випуск 24 - 2011

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
СУФІКСАЛЬНІ ДЕРИВАТИ СЕРЕД НАЗВ ЇЖІ РОСЛИННОГО.pdf524.23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.