Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53034
Title: Мета і функції управління прибутком на підприємстві в сучасних ринкових умовах
Authors: Манівчук, Яніна Ігорівна
Keywords: прибуток, дохід (виручка) від реалізації продукції, товарів, робіт, валовий прибуток, фінансовий результат, від операційної діяльності, валові витрати, точка беззбитковості, дивідендна політика, коефіцієнт дивідендних виплат
Issue Date: 2008
Publisher: УжНУ "Говерла"
Citation: Манівчук, Я. І. Мета і функції управління прибутком на підприємстві в сучасних ринкових умовах / Я. І. Манівчук // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Економіка / редкол. В.П. Мікловда, М.І. Пітюлич, Н.М. Надь та ін. – Ужгород : Говерла, 2008. – Вип. 26. – С.145-155. – Бібліогр.:с.155 (10 назв).
Abstract: В статті розглянуто та проаналізовано кінцевий фінансовий результат господарської діяльності - прибуток як фінансову категорію, що характеризує ефективність виробництва та свідчить про обсяг і якість виробленої продукції, стан продуктивності, рівень собівартості. Подано окремі дефініції поняття прибутку сучасними вітчизняними та зарубіжними вченими та науковцями. Особлива увага приділена проблемам розподілу та використання прибутку на сучасних підприємствах. Подано аналіз дивідендної політики підприємства, яка представляє собою складову частину загальної фінансової стратегії і політики формування власних фінансових ресурсів, що полягає в оптимізації пропорцій між частинами прибутку, що споживається і капіталізується, з метою забезпечення зростання ринкової вартості акцій.
Description: https://drive.google.com/file/d/1SozSUGypUXCqMONxxUXvh33RasZsrZwF/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53034
Appears in Collections:Економіка. Випуск 26 - 2008

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ек. Вип. 26. 2008 Тит..pdf1.6 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.