Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60795
Название: СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНА ПРОБЛЕМАТИКА ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ НАССР У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ УКРАЇНИ В КРИЗОВИХ УМОВАХ
Другие названия: SOCIO-ECONOMIC ISSUES OF IMPLEMENTING THE HACCP SYSTEM IN THE HOTEL AND RESTAURANT BUSINESS OF UKRAINE IN CRISIS CONDITIONS
Авторы: Корсак, Роман Володимирович
Гуштан, Тетяна Вікторівна
Малец, Віктор Дюлович
Ключевые слова: Україна, соціально-економічна проблематика, НАССР, система харчової безпеки, Кодекс Аліментаріус, готельно-ресторанні підприємства, COVID-19.
Дата публикации: 2024
Издательство: Видавничий дім«Гельветика»
Библиографическое описание: Корсак Р.В., Гуштан Т.В., Малец В.Д. СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНА ПРОБЛЕМАТИКА ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ НАССР У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ УКРАЇНИ В КРИЗОВИХ УМОВАХ. ПРИЧОРНОМОРСЬКІ ЕКОНОМІЧНІ СТУДІЇ.Випуск 85. 2024. С. 30-35.
Краткий осмотр (реферат): Стаття присвячена дослідженню соціально-економічної проблематики впровадження системи НАССР у готельно-ресторанному бізнесі України в умовах кризи. Інтеграція України в європейський простір вимагає повної відповідності нормам Євросоюзу, а відповідно і вирішення питань підвищення якості продукції та послуг шляхом впровадження системи НАССР на вітчизняних підприємствах готельно-ресторанного бізнесу. В світлі кризових подій спричинених воєнними діями на території України зазначена проблематика стала ще більш актуальною адже сектор економіки, що потребує впровадження системи НАССР є одним з найперспективніших в плані економічного зростання. Підприємства часто відносяться до НАССР або як до «декоративного» заходу, або змушені ним займатися в силу обов’язковості впровадження. Ефект від впровадженого HACCP, навіть не від реально впровадженого, а від отриманого сертифіката відповідності, мають підприємства, для яких це в першу чергу маркетингові переваги.
Описание: Викликами сучасного глобального ринку гостинності, як одного із найперспективніших секторів економіки є – інтеграція підприємств готельно-ресторанного бізнесу нашої держави у світовий ринок послуг, через систему впровадження єдиних стандартів безпеки харчового виробництва країн учасниць Комісії Кодексу Аліментаріус на базі принципів та положень системи контролю харчової безпеки НАССР. Сьогодні, вирішення актуальних питань підвищення якості продукції та послуг за умови впровадження ефективної системи управління якістю – це необхідність впровадження принципів системи НАССР на вітчизняних підприємствах готельно-ресторанного бізнесу. Зазначене являється не лише ефек- тивним інструментом контролю якості продукції та послуг готельно-ресторанного закладу, але й одним з чинників його потенційного соціально-економічного розвитку на ринку гостинності України.
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60795
ISSN: ISSN (Print): 2524-0897
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ПРЕС № 85 (2024) стаття.pdf528.27 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.