Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/61962
Назва: | Значення харчування в профілактиці злоякісних новоутворень органів травлення |
Автори: | Керецман, Анжеліка Олексіївна Дичка, Людмила Василівна |
Дата публікації: | 2024 |
Бібліографічний опис: | Керецман А. О. Значення харчування в профілактиці злоякісних новоутворень органів травлення : [монографія] / А. О. Керецман, Л. В. Дичка ; рец. : Г. О. Слабкий, Є. С. Сірчак ; М-во освіти і науки України, ДВНЗ «Ужгородський національний університет». — Ужгород : [ДВНЗ "УжНУ"], 2024. — 112 с. : іл., табл. — Бібліогр.: с. 106—111. |
Короткий огляд (реферат): | У монографії висвітлено значення природних та штучних канцерогенів у виникненні злоякісних новоутворень органів травлення та принципи цілеспрямованого використання харчових продуктів для їх профілактики. Наведені статистичні дані та проаналізовано захворюваність злоякісних новоутворень органів травлення та фактичний стан харчування здорового населення та онкохворих в Закарпатській області, представлено інфографіку за результатами досліджень. На основі результатів досліджень сформульовані висновки та розроблені конкретні практичні рекомендації для корекції складу добового раціону з метою первинної, вторинної та третинної профілактики онкологічних захворювань, зокрема органів травлення. Монографія розрахована на практичних лікарів, лікарів-інтернів, студентів медичного факультету та всіх зацікавлених осіб. |
Опис: | Рекомендовано до друку Вченою радою ДВНЗ “ Ужгородський Національний Університет” від 20.02.2024 р. Протокол № 2. |
Тип: | Text |
Тип публікації: | Монографія |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/61962 |
Розташовується у зібраннях: | Навчально-методичні видання кафедри соціальної медицини та гігієни |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Керецман А.О., Дичка Л.В. МОНОГРАФІЯ 2024.pdf | 4.54 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.