Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/61962
Title: Значення харчування в профілактиці злоякісних новоутворень органів травлення
Authors: Керецман, Анжеліка Олексіївна
Дичка, Людмила Василівна
Issue Date: 2024
Citation: Керецман А. О. Значення харчування в профілактиці злоякісних новоутворень органів травлення : [монографія] / А. О. Керецман, Л. В. Дичка ; рец. : Г. О. Слабкий, Є. С. Сірчак ; М-во освіти і науки України, ДВНЗ «Ужгородський національний університет». — Ужгород : [ДВНЗ "УжНУ"], 2024. — 112 с. : іл., табл. — Бібліогр.: с. 106—111.
Abstract: У монографії висвітлено значення природних та штучних канцерогенів у виникненні злоякісних новоутворень органів травлення та принципи цілеспрямованого використання харчових продуктів для їх профілактики. Наведені статистичні дані та проаналізовано захворюваність злоякісних новоутворень органів травлення та фактичний стан харчування здорового населення та онкохворих в Закарпатській області, представлено інфографіку за результатами досліджень. На основі результатів досліджень сформульовані висновки та розроблені конкретні практичні рекомендації для корекції складу добового раціону з метою первинної, вторинної та третинної профілактики онкологічних захворювань, зокрема органів травлення. Монографія розрахована на практичних лікарів, лікарів-інтернів, студентів медичного факультету та всіх зацікавлених осіб.
Description: Рекомендовано до друку Вченою радою ДВНЗ “ Ужгородський Національний Університет” від 20.02.2024 р. Протокол № 2.
Type: Text
Publication type: Монографія
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/61962
Appears in Collections:Навчально-методичні видання кафедри соціальної медицини та гігієни

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Керецман А.О., Дичка Л.В. МОНОГРАФІЯ 2024.pdf4.54 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.