Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62718
Title: Корсак Р.В., Гуштан Т.В., Кашка М.Ю. Сучасні тенденції підготовки фахівців спеціальності «Готельно-ресторанна справа» як чинник підвищення конкурентоспроможності галузі
Other Titles: Сучасні тенденції підготовки фахівців спеціальності «Готельно-ресторанна справа» як чинник підвищення конкурентоспроможності галузі
Authors: Корсак, Роман Володимирович
Гуштан, Тетяна Вікторівна
Кашка, Марія Юріївна
Keywords: готельно-ресторанна справа, освітньо-професійна програма, сфера обслуговування, індустрія гостинності, фахівець, економічна ефективність, конкурентоспроможність.
Issue Date: 2024
Publisher: Видавничий дім "Гельветика"
Citation: Корсак Р.В., Гуштан Т.В., Кашка М.Ю. Сучасні тенденції підготовки фахівців спеціальності «Готельно-ресторанна справа» як чинник підвищення конкурентоспроможності галузі. Причорноморські економічні студії. Науковий журнал Випуск 86. С. 201-205
Abstract: Стаття присвячена дослідженню сучасних тенденцій підготовки фахівців спеціальності «Готельно-ресторанна справа», як чинник підвищення конкурентоспроможності галузі. Зростання міжнародного туризму та розвиток глобальних комунікаційних технологій відкривають нові можливості для готелів і ресторанів, але водночас ставлять перед ними і нові виклики. Сучасні гості очікують більшого, вони бажають отримати послуги від персоналу, який може створити для них неповторний досвід, враховуючи їхні індивідуальні потреби та побажання. Воєнні дії суттєво вплинули на попит на послуги готелів і ресторанів, що в свою чергу у подальшому вимагатиме адаптації від вітчизняного готельно-ресторанного бізнесу та потребуватиме від фахівців знань у сфері кризового менеджменту. Та попри все сфера гостинності залишається привабливою для інвестиційної діяльності, а розуміння та врахування сучасних тенденцій у підготовці фахівців є і залишатиметься важливим елементом для підвищення конкурентоздатність галузі
Description: Актуальність наукового дослідження сучасних тенденцій підготовки фахівців у сфері готельно-ресторанної справи визначається тим, що в нашій державі і у світі загалом відбуваються постійні зміни політичного, економічного, соціального та науково-технічного стану. Зростання міжнародного туризму та розвиток глобальних комунікаційних технологій відкривають нові можливості для готелів і ресторанів, але водночас ставлять перед ними і нові виклики. Саме тому сфера туризму та гостинності вимагають від фахівців у готельно-ресторанній справі нових навичок і знань. Фахівці повинні бути готові до роботи з різноманітними культурними та мовними контекстами, а також до роботи з різними форматами туризму, включаючи еко-, гастро- та культурний туризм
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62718
ISSN: 2524-0897
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.