Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66021
Название: | Ожиріння та органи травлення — акцент на корекцію функцій печінки |
Авторы: | Сірчак, Єлизавета Степанівна |
Ключевые слова: | Ожиріння та органи травлення — акцент на корекцію функцій печінки, ожиріння, тригліцериди, стеатоз печінки, обмін жирів у печінці |
Дата публикации: | 2024 |
Издательство: | ДУ «Інститут гастроентерології НАМН України», Заславський О.Ю. |
Библиографическое описание: | Гастроентерологія. Тези науково-практичної конференції з міжнародною участю «ХІІ наукова сесія Інституту гастроентерології НАМН України. Новітні технології в теоретичній та клінічній гастроентерології», присвяченої 60-ти річчю Державної установи «Інститут гастроентерології НАМН України» (13-14 червня 2024 року, Буковель). – 2024. - № 2, Том 58.– С. 185. |
Серия/номер: | Гастроентерологія;Том 58, №2 |
Описание: | За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, понад 1,9 мільярда дорослих людей у світі мають надлишкову вагу, з них понад 600 мільйонів страждають від ожиріння, а до 2025 р. від ожиріння страждатимуть до 40–50 % населення планети. Ожиріння — це хронічне захворювання обміну речовин, що проявляється надлишковим розвитком жирової тканини, прогресує при природному перебігу і має певне коло ускладнень. Більшу частину маси клітин жирової тканини (адипоцитів) становить жир у формі тригліцеридів, що складаються з гліцерину і трьох молекул жирних кислот. Жирова тканина вважається не просто різновидом сполучної тканини, але й ендокринним органом, тому що є місцем синтезу речовин, що проявляють ендокринну, паракринну й автокринну дію. |
Тип: | Text |
Тип публикации: | Тези до статті |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66021 |
ISSN: | 2308-2097 (print), 2518-7880 (online) |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Гастро-Дніпро-2024-2-105-106.pdf | 122 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.