Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66021
Назва: Ожиріння та органи травлення — акцент на корекцію функцій печінки
Автори: Сірчак, Єлизавета Степанівна
Ключові слова: Ожиріння та органи травлення — акцент на корекцію функцій печінки, ожиріння, тригліцериди, стеатоз печінки, обмін жирів у печінці
Дата публікації: 2024
Видавництво: ДУ «Інститут гастроентерології НАМН України», Заславський О.Ю.
Бібліографічний опис: Гастроентерологія. Тези науково-практичної конференції з міжнародною участю «ХІІ наукова сесія Інституту гастроентерології НАМН України. Новітні технології в теоретичній та клінічній гастроентерології», присвяченої 60-ти річчю Державної установи «Інститут гастроентерології НАМН України» (13-14 червня 2024 року, Буковель). – 2024. - № 2, Том 58.– С. 185.
Серія/номер: Гастроентерологія;Том 58, №2
Опис: За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, понад 1,9 мільярда дорослих людей у світі мають надлишкову вагу, з них понад 600 мільйонів страждають від ожиріння, а до 2025 р. від ожиріння страждатимуть до 40–50 % населення планети. Ожиріння — це хронічне захворювання обміну речовин, що проявляється надлишковим розвитком жирової тканини, прогресує при природному перебігу і має певне коло ускладнень. Більшу частину маси клітин жирової тканини (адипоцитів) становить жир у формі тригліцеридів, що складаються з гліцерину і трьох молекул жирних кислот. Жирова тканина вважається не просто різновидом сполучної тканини, але й ендокринним органом, тому що є місцем синтезу речовин, що проявляють ендокринну, паракринну й автокринну дію.
Тип: Text
Тип публікації: Тези до статті
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66021
ISSN: 2308-2097 (print), 2518-7880 (online)
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гастро-Дніпро-2024-2-105-106.pdf122 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.