Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66021
Назва: | Ожиріння та органи травлення — акцент на корекцію функцій печінки |
Автори: | Сірчак, Єлизавета Степанівна |
Ключові слова: | Ожиріння та органи травлення — акцент на корекцію функцій печінки, ожиріння, тригліцериди, стеатоз печінки, обмін жирів у печінці |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | ДУ «Інститут гастроентерології НАМН України», Заславський О.Ю. |
Бібліографічний опис: | Гастроентерологія. Тези науково-практичної конференції з міжнародною участю «ХІІ наукова сесія Інституту гастроентерології НАМН України. Новітні технології в теоретичній та клінічній гастроентерології», присвяченої 60-ти річчю Державної установи «Інститут гастроентерології НАМН України» (13-14 червня 2024 року, Буковель). – 2024. - № 2, Том 58.– С. 185. |
Серія/номер: | Гастроентерологія;Том 58, №2 |
Опис: | За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, понад 1,9 мільярда дорослих людей у світі мають надлишкову вагу, з них понад 600 мільйонів страждають від ожиріння, а до 2025 р. від ожиріння страждатимуть до 40–50 % населення планети. Ожиріння — це хронічне захворювання обміну речовин, що проявляється надлишковим розвитком жирової тканини, прогресує при природному перебігу і має певне коло ускладнень. Більшу частину маси клітин жирової тканини (адипоцитів) становить жир у формі тригліцеридів, що складаються з гліцерину і трьох молекул жирних кислот. Жирова тканина вважається не просто різновидом сполучної тканини, але й ендокринним органом, тому що є місцем синтезу речовин, що проявляють ендокринну, паракринну й автокринну дію. |
Тип: | Text |
Тип публікації: | Тези до статті |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66021 |
ISSN: | 2308-2097 (print), 2518-7880 (online) |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Гастро-Дніпро-2024-2-105-106.pdf | 122 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.