Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/7145
Title: | Определение консерванта Е-210 в соках и безалкогольных напитках методом тонкослойной хроматографии |
Other Titles: | Determination of preservatives E 210 in juice and soft drinks by thin layer chromatography method |
Authors: | Ливенцова, Е.О. Бельтюкова, С.В. Теслюк, О.И. |
Issue Date: | 2010 |
Publisher: | Видавництво УжНУ «Говерла» |
Citation: | Ливенцова, Е. О. Определение консерванта Е-210 в соках и безалкогольных напитках методом тонкослойной хроматографии / Е. О. Ливенцова, С. В. Бельтюкова, О. И. Теслюк // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Хімія / редкол.: С.Ю. Чундак (голов. ред.), В.І. Гомонай, Н.П. Голуб та ін. – Ужгород: Вид-во УжНУ «Говерла», 2010. – Вип. 23-24. – С. 45–51. – Бібліогр.: с. 50–51 (15 назв). |
Series/Report no.: | Хімія; |
Abstract: | The possibility of the determination of preservatives E 210 (benzoic acid (BA)) in juice and soft drinks by thin-layer chromatography method was investigated. The simple and reliable method of the quantitative determination of BA by thin-layer chromatography method in juice and soft drinks was developed. The europium chloride (III) in presence 1,10-phenanthroline was proposed as an enhanced solution, that provokes lanthanide-sensitized luminescence at BA presence on the chromatography plate. |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/7145 |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ Серія: Хімія Випуск 23-24 - 2010 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ОПРЕДЕЛЕНИЕ КОНСЕРВАНТА Е-210 В СОКАХ.pdf | 175.68 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.