Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/72676
Название: | MANAGEMENT OF CORE AND SUPPORTING PROCESSES IN THE TOURISM AND HOSPITALITY INDUSTRY ( ОСНОВНИМИ ТА ЗАБЕЗПЕЧУВАЛЬНИМИ ПРОЦЕСАМИ ПІДПРИЄМСТВ ТУРИЗМУ І ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ) |
Авторы: | Машіка, Ганна Василівна Гоблик- Маркович, Надія Михайливна Микуланинець, Світлана Іванівна |
Ключевые слова: | надання туристичних послуг;, ресторанне обслуговування;, готельне обслуговування;, управління персоналом;, бізнес-процес. |
Дата публикации: | 2025 |
Издательство: | ТОВ "ДКС Центр" |
Библиографическое описание: | Машіка Г. В., Гоблик-Маркович Н. М., Микуланинець С. І.Управління основними та забезпечувальними процесами підприємств туризмуі готельно-ресторанної справи № 7 (2025): АГРОСВІТ |
Серия/номер: | Туризм і рекреація; |
Краткий осмотр (реферат): | учасна туристична та готельно-ресторанна сфера постійно змінюється під впливом цифровізації, інновацій ізмін у споживчих вподобаннях. Ці зміни призводять до трансформацій у основних та допоміжних процесах, змістяких впливає на здатність бізнесів досягати своїх стратегічних і операційних цілей. Отже, метою дослідження євизначення особливостей управління основними та допоміжними бізнес-процесами підприємств у сфері туризму таготельно-ресторанного бізнесу. Управління основними та допоміжними процесами підприємств туризму та готель-но-ресторанної сфери грунтується на процесному підході, який охоплює організацію, планування, контроль і опти-мізацію діяльності з метою забезпечення комфортного проживання, харчування та дозвілля гостей. Доведено, щотакий підхід акцентує увагу на безперебійності, структурованості, гнучкості та ефективності окремих бізнес-про-цесів. Констатовано, що основні бізнес-процеси підприємств туризму та готельно-ресторанної сфери спрямовані настворення основної цінності для клієнта. До них належать: надання туристичних послуг, готельне обслуговування,ресторанне обслуговування та організація та проведення заходів і івентів. Констатовано, що забезпечувальні проце-си сприяють підтримці рентабельності основних процесів і включають: управління персоналом (найм, навчання,мотивація співробітників), управління матеріально-технічним забезпеченням (закупівля продуктів, обладнання, інвен-тарю), бухгалтерський облік і фінансовий менеджмент (платежі, бюджетування, фінансовий контроль), IT-підтрим-ка та автоматизація (онлайн-бронювання, CRM-системи, управління відгуками). Комплексне управління зазначени-ми бізнес-процесами забезпечує безперебійне функціонування підприємств туризму та готельно-ресторанної сфе-ри, створюючи високоякісне обслуговування для гостей та стабільний фінансовий результат для підприємства. Пер-спективними напрямками досліджень є оптимізація процесів управління персоналом, автоматизація обліку та фінан-сового менеджменту, а також вдосконалення системи IT-підтримки для підвищення ефективності та якості обслуго-вування в підприємствах туризму та готельно-ресторанної справи. |
Тип: | Text |
Тип публикации: | Стаття |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/72676 |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації кафедри туризму |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
A+7-2025_St6.pdf | 707.47 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.