Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/73152
Title: | РОЛЬ ІННОВАЦІЙНОГО УСТАТКУВАННЯ У КУЛІНАРНІЙ ЕТНОЛОГІЇ |
Other Titles: | РОЛЬ ІННОВАЦІЙНОГО УСТАТКУВАННЯ У КУЛІНАРНІЙ ЕТНОЛОГІЇ |
Authors: | Корсак, Роман Володимирович Годя, Іван Михайлович Сіра, Евеліна Олександрівна |
Keywords: | устаткування, кулінарна етнологія |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Видавничий дім "Гельветика" |
Citation: | Корсак Р., Годя І. , Сіра Е. РОЛЬ ІННОВАЦІЙНОГО УСТАТКУВАННЯ У КУЛІНАРНІЙ ЕТНОЛОГІЇ.Наука і освіта України в умовах російсько-української війни: виклики та завдання в контексті національної безпеки. Том ІІІ / [Ред.: В. Ільницький, М. Галів]. Київ – Дрогобич – Львів – Переяслав – Ужгород – Запоріжжя: Видавничий дім «Гельветика», 2025. С. 204-208. |
Abstract: | Кулінарна етнологія вивчає гастрономічні традиції народів світу, їх походження, розвиток та вплив на культуру. У сучасному світі інноваційні технології відіграють важливу роль у збереженні та відродженні традиційних рецептів, адаптуючи їх до реалій індустрії харчування. Інноваційне обладнання дозволяє не тільки підвищити якість приготування страв, але й зберегти автентичність смакових характеристик національної кухні. Використання передових технологій уможливлює відтворення традиційних рецептів з максимальною точністю, що особливо важливо в умовах глобалізації та масового виробництва продуктів харчування. |
Description: | Сучасні технології, такі як вакуумна кулінарія, молекулярна гастрономія, 3D-друк продуктів та розумні системи приготування відкривають нові можливості для збереження національних традицій. Вони дозволяють мінімізувати вплив людського фактора, покращити контроль над процесом приготування та знизити кількість відходів. У контексті зазначеного розглянемо основні аспекти впливу інноваційного устаткування на збереження національних гастрономічних традицій. |
Type: | Text |
Publication type: | Тези до статті |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/73152 |
ISBN: | 978-617-554-489-1 |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Корсак Р., Годя І., Сіра Е._РОЛЬ ІННОВАЦІЙНОГО УСТАТКУВАННЯ У КУЛІНАРНІЙ ЕТНОЛОГІЇ.pdf | 315.23 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.