Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/73152
Title: РОЛЬ ІННОВАЦІЙНОГО УСТАТКУВАННЯ У КУЛІНАРНІЙ ЕТНОЛОГІЇ
Other Titles: РОЛЬ ІННОВАЦІЙНОГО УСТАТКУВАННЯ У КУЛІНАРНІЙ ЕТНОЛОГІЇ
Authors: Корсак, Роман Володимирович
Годя, Іван Михайлович
Сіра, Евеліна Олександрівна
Keywords: устаткування, кулінарна етнологія
Issue Date: 2025
Publisher: Видавничий дім "Гельветика"
Citation: Корсак Р., Годя І. , Сіра Е. РОЛЬ ІННОВАЦІЙНОГО УСТАТКУВАННЯ У КУЛІНАРНІЙ ЕТНОЛОГІЇ.Наука і освіта України в умовах російсько-української війни: виклики та завдання в контексті національної безпеки. Том ІІІ / [Ред.: В. Ільницький, М. Галів]. Київ – Дрогобич – Львів – Переяслав – Ужгород – Запоріжжя: Видавничий дім «Гельветика», 2025. С. 204-208.
Abstract: Кулінарна етнологія вивчає гастрономічні традиції народів світу, їх походження, розвиток та вплив на культуру. У сучасному світі інноваційні технології відіграють важливу роль у збереженні та відродженні традиційних рецептів, адаптуючи їх до реалій індустрії харчування. Інноваційне обладнання дозволяє не тільки підвищити якість приготування страв, але й зберегти автентичність смакових характеристик національної кухні. Використання передових технологій уможливлює відтворення традиційних рецептів з максимальною точністю, що особливо важливо в умовах глобалізації та масового виробництва продуктів харчування.
Description: Сучасні технології, такі як вакуумна кулінарія, молекулярна гастрономія, 3D-друк продуктів та розумні системи приготування відкривають нові можливості для збереження національних традицій. Вони дозволяють мінімізувати вплив людського фактора, покращити контроль над процесом приготування та знизити кількість відходів. У контексті зазначеного розглянемо основні аспекти впливу інноваційного устаткування на збереження національних гастрономічних традицій.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/73152
ISBN: 978-617-554-489-1
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.