Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/954
Название: Екстракція антоціанінів із рослинної сировини
Другие названия: Extraction of anthocyanins from plants material
Авторы: Марійчук, Руслан Тарасович
Феєр, Й.
Еліашова, А.
Грульова, Д.
Шаламон, І.
Дата публикации: 2014
Издательство: Видавництво УжНУ "Говерла"
Библиографическое описание: Екстракція антоціанінів із рослинної сировини [Текст] / Р. Марійчук, Й. Феєр, А. Еліашова та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Хімія / ред. кол.: С.Ю. Чундак (голова), І.Є. Барчій, С.М. Сухарев, В.Г. Лендєл та ін. – Ужгород : Видавництво УжНУ "Говерла", 2014. – Вип.2 (32). – С. 35–37. – Бібліогр.: с.37 (7 назв).
Серия/номер: Хімія;
Описание: The present investigation is dedicated to the development of large scale technique for isolation of anthocyanins from plant materials of Carpatian region. The main interest have been concentrated on local plant materials: Aronia melanocarpa, Sambucus nigra, Vaccinum myrtillus, Vaccinum corumbosum. The content and composition of anthcyanins in obtained extracts been eximined by pHdifferencial spectroscopy and HPLC. It was found that major anthocyanin in was Aronia melanocarpa is cyanidine-3-galactozide (over 60 % of all anthocyanins) and the major anthocyanin in Sambucus nigra is cyanidine-3-glucozide (over 40%).
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/954
Располагается в коллекциях:Науковий вісник УжНУ Серія: Хімія Випуск 2(32) - 2014

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ЕКСТРАКЦІЯ АНТОЦІАНІНІВ ІЗ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ.pdf111.86 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.