Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/13733
Название: Безпека використання алюмінієвого посуду під час приготування харчових продуктів
Другие названия: The safety of aluminum cookware using during cooking of food
Авторы: Глух, Олег Станіславович
Симканич, Олеся Іванівна
Бескід, А.М.
Молнар, Д.І.
Ключевые слова: алюмінієвий посуд, безпека використання, алюміній, алюмінон, стандарт ГОСТ 18165-2014
Дата публикации: 2016
Издательство: Видавництво УжНУ «Говерла»
Библиографическое описание: Безпека використання алюмінієвого посуду під час приготування харчових продуктів [Текст] / О. С. Глух, О. І. Симканич, А. М. Бескід, Д. І. Молнар // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Хімія / редкол.: С.Ю. Чундак (голова), І.Є. Барчій, С.М. Сухарев, В.Г. Лендєл та ін. – Ужгород : Видавництво УжНУ «Говерла», 2016. – Вип. 1 (35). – С. 84-86. – Бібліогр.: с. 86 (14 назв).
Серия/номер: Хімія;
Краткий осмотр (реферат): Для визначення алюмінію, що знаходиться у розчині у малих концентраціях, запропоновано велику кількість методів, у тому числі і фотометричних. Метод аналізу, використаний у даній роботі, базується на стандарті ГОСТ 18165-2014 і полягає у вимірюванні оптичної густини забарвлених розчинів комплексної сполуки алюмінію з алюміноном.
The aluminum cookware is cheap, lightweight and durable - so it is widely used until now. At the same time, numerous studies show that prolonged exposure to aluminum ion can lead to intoxication of man. The changing of aluminum ions concentration in the water during boiling in an aluminum pot by photometric method have been investigated. Increasing of aluminum concentrations in water after addition of acetic and citric acids was found. The results show an increase in aluminum content in water with increasing duration of heat treatment using aluminum cookware. Partial migration of aluminum ions from water into potatoes during boiling was found.
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/13733
Располагается в коллекциях:Науковий вісник УжНУ Серія: Хімія Випуск 1 (35) - 2016



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.