Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/13733
Назва: Безпека використання алюмінієвого посуду під час приготування харчових продуктів
Інші назви: The safety of aluminum cookware using during cooking of food
Автори: Глух, Олег Станіславович
Симканич, Олеся Іванівна
Бескід, А.М.
Молнар, Д.І.
Ключові слова: алюмінієвий посуд, безпека використання, алюміній, алюмінон, стандарт ГОСТ 18165-2014
Дата публікації: 2016
Видавництво: Видавництво УжНУ «Говерла»
Бібліографічний опис: Безпека використання алюмінієвого посуду під час приготування харчових продуктів [Текст] / О. С. Глух, О. І. Симканич, А. М. Бескід, Д. І. Молнар // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Хімія / редкол.: С.Ю. Чундак (голова), І.Є. Барчій, С.М. Сухарев, В.Г. Лендєл та ін. – Ужгород : Видавництво УжНУ «Говерла», 2016. – Вип. 1 (35). – С. 84-86. – Бібліогр.: с. 86 (14 назв).
Серія/номер: Хімія;
Короткий огляд (реферат): Для визначення алюмінію, що знаходиться у розчині у малих концентраціях, запропоновано велику кількість методів, у тому числі і фотометричних. Метод аналізу, використаний у даній роботі, базується на стандарті ГОСТ 18165-2014 і полягає у вимірюванні оптичної густини забарвлених розчинів комплексної сполуки алюмінію з алюміноном.
The aluminum cookware is cheap, lightweight and durable - so it is widely used until now. At the same time, numerous studies show that prolonged exposure to aluminum ion can lead to intoxication of man. The changing of aluminum ions concentration in the water during boiling in an aluminum pot by photometric method have been investigated. Increasing of aluminum concentrations in water after addition of acetic and citric acids was found. The results show an increase in aluminum content in water with increasing duration of heat treatment using aluminum cookware. Partial migration of aluminum ions from water into potatoes during boiling was found.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/13733
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Хімія Випуск 1 (35) - 2016



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.