Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2316
Title: Вміст жирних кислот у м’язовій і жировій тканинах свиней за дії хром хлориду
Other Titles: The content of fatty acids in muscle and adipose tissues of pigs under chromium chloride
Authors: Іскра, Р.Я.
Keywords: свині, хром хлорид, м’язова тканина, жирова тканина
Issue Date: 2012
Publisher: Видавництво УжНУ "Говерла"
Citation: Іскра, Р. Я. Вміст жирних кислот у м’язовій і жировій тканинах свиней за дії хром хлориду [Текст] / Р. Я. Іскра // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Біологія / гол. ред. В.І. Комендар. – Ужгород: Видавництво УжНУ "Говерла", 2012. – Вип. 32. – C. 168–171. – Бібліогр.: с. 171 (15 назв).
Series/Report no.: Біологія;
Abstract: Досліджували вміст жирних кислот у м’язовій і жировій тканинах свиней за умови додавання до їх раціону хром хлориду в кількості 400 мкг Cr/кг корму. Встановлено зниження вмісту стеаринової (Р<0,05) на тлі зростання міристинової (Р<0,001), пальмітоолеїнової, арахідонової, ейкозапентаєнової, докозадиєнової, докозатетраєнової, докозагексаєнової (Р<0,05) кислот у м’язовій тканині свиней дослідної групи порівняно до контрольної. У жировій тканині свиней за дії хром хлориду вірогідно знижується вміст стеаринової кислоти (Р<0,05), а вміст інших насичених, а також моно- і поліненасичених жирних кислот має тенденцію до зростання. Ключові слова: свині, хром хлорид, м’язова тканина, жирова тканина.
Description: Fatty acid content of muscle and adipose tissues of pigs after addition to their diet ofchromium chloride of 400 μg Cr / kg was studied. The decrease of stearic acid content (P<0.05), but increased myristic acid (P<0.001), palmitooleic acid (P<0.05), arachidonic acid, eicosapentoenoic, docosadienoic, dokosatetraenoic, docosahexaenoic acid (P<0.05) in m the muscle tissue of pigs of the experimental group compared to the control were observed. In adipose tissue from pigs of chromium chloride significantly reduced the content of stearic acid (P<0.05), and the contents of other saturated and unsaturated fatty acids - increased. Key words: swine, chromium chloride, muscle, adipose tissue.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2316
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 32 - 2012



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.