Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2316
Назва: Вміст жирних кислот у м’язовій і жировій тканинах свиней за дії хром хлориду
Інші назви: The content of fatty acids in muscle and adipose tissues of pigs under chromium chloride
Автори: Іскра, Р.Я.
Ключові слова: свині, хром хлорид, м’язова тканина, жирова тканина
Дата публікації: 2012
Видавництво: Видавництво УжНУ "Говерла"
Бібліографічний опис: Іскра, Р. Я. Вміст жирних кислот у м’язовій і жировій тканинах свиней за дії хром хлориду [Текст] / Р. Я. Іскра // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Біологія / гол. ред. В.І. Комендар. – Ужгород: Видавництво УжНУ "Говерла", 2012. – Вип. 32. – C. 168–171. – Бібліогр.: с. 171 (15 назв).
Серія/номер: Біологія;
Короткий огляд (реферат): Досліджували вміст жирних кислот у м’язовій і жировій тканинах свиней за умови додавання до їх раціону хром хлориду в кількості 400 мкг Cr/кг корму. Встановлено зниження вмісту стеаринової (Р<0,05) на тлі зростання міристинової (Р<0,001), пальмітоолеїнової, арахідонової, ейкозапентаєнової, докозадиєнової, докозатетраєнової, докозагексаєнової (Р<0,05) кислот у м’язовій тканині свиней дослідної групи порівняно до контрольної. У жировій тканині свиней за дії хром хлориду вірогідно знижується вміст стеаринової кислоти (Р<0,05), а вміст інших насичених, а також моно- і поліненасичених жирних кислот має тенденцію до зростання. Ключові слова: свині, хром хлорид, м’язова тканина, жирова тканина.
Опис: Fatty acid content of muscle and adipose tissues of pigs after addition to their diet ofchromium chloride of 400 μg Cr / kg was studied. The decrease of stearic acid content (P<0.05), but increased myristic acid (P<0.001), palmitooleic acid (P<0.05), arachidonic acid, eicosapentoenoic, docosadienoic, dokosatetraenoic, docosahexaenoic acid (P<0.05) in m the muscle tissue of pigs of the experimental group compared to the control were observed. In adipose tissue from pigs of chromium chloride significantly reduced the content of stearic acid (P<0.05), and the contents of other saturated and unsaturated fatty acids - increased. Key words: swine, chromium chloride, muscle, adipose tissue.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2316
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 32 - 2012

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ВМІСТ ЖИРНИХ КИСЛОТ У М’ЯЗОВІЙ І ЖИРОВІЙ ТКАНИНАХ СВИНЕЙ.pdf275.03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.