Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2316
Название: Вміст жирних кислот у м’язовій і жировій тканинах свиней за дії хром хлориду
Другие названия: The content of fatty acids in muscle and adipose tissues of pigs under chromium chloride
Авторы: Іскра, Р.Я.
Ключевые слова: свині, хром хлорид, м’язова тканина, жирова тканина
Дата публикации: 2012
Издательство: Видавництво УжНУ "Говерла"
Библиографическое описание: Іскра, Р. Я. Вміст жирних кислот у м’язовій і жировій тканинах свиней за дії хром хлориду [Текст] / Р. Я. Іскра // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Біологія / гол. ред. В.І. Комендар. – Ужгород: Видавництво УжНУ "Говерла", 2012. – Вип. 32. – C. 168–171. – Бібліогр.: с. 171 (15 назв).
Серия/номер: Біологія;
Краткий осмотр (реферат): Досліджували вміст жирних кислот у м’язовій і жировій тканинах свиней за умови додавання до їх раціону хром хлориду в кількості 400 мкг Cr/кг корму. Встановлено зниження вмісту стеаринової (Р<0,05) на тлі зростання міристинової (Р<0,001), пальмітоолеїнової, арахідонової, ейкозапентаєнової, докозадиєнової, докозатетраєнової, докозагексаєнової (Р<0,05) кислот у м’язовій тканині свиней дослідної групи порівняно до контрольної. У жировій тканині свиней за дії хром хлориду вірогідно знижується вміст стеаринової кислоти (Р<0,05), а вміст інших насичених, а також моно- і поліненасичених жирних кислот має тенденцію до зростання. Ключові слова: свині, хром хлорид, м’язова тканина, жирова тканина.
Описание: Fatty acid content of muscle and adipose tissues of pigs after addition to their diet ofchromium chloride of 400 μg Cr / kg was studied. The decrease of stearic acid content (P<0.05), but increased myristic acid (P<0.001), palmitooleic acid (P<0.05), arachidonic acid, eicosapentoenoic, docosadienoic, dokosatetraenoic, docosahexaenoic acid (P<0.05) in m the muscle tissue of pigs of the experimental group compared to the control were observed. In adipose tissue from pigs of chromium chloride significantly reduced the content of stearic acid (P<0.05), and the contents of other saturated and unsaturated fatty acids - increased. Key words: swine, chromium chloride, muscle, adipose tissue.
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2316
Располагается в коллекциях:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 32 - 2012

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ВМІСТ ЖИРНИХ КИСЛОТ У М’ЯЗОВІЙ І ЖИРОВІЙ ТКАНИНАХ СВИНЕЙ.pdf275.03 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.