Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/49240
Title: Особливості впливу гербіцидної обробки на процеси перекисного окиснення
Other Titles: Peculiarities of herbicide treatment influence on the peroxidative processes
Authors: Россихіна, Г. С.
Keywords: кукурудза, малоновий діальдегід, дієнові кон'югати, пероксид водню, гербіциди, Maize, malonyl dialdehyde, diene conjugates, hydrogen peroxide, herbicides
Issue Date: 2006
Publisher: Вид-во «УжНУ»
Citation: Россихіна, Г. С. Особливості впливу гербіцидної обробки на процеси перекисного окиснення / Г. С. Россихіна // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Біологія; збірник наукових праць / редкол.: В.І. Ніколайчук (голов. ред.), В.Г. Рошко, В.Ю. Мандрик та ін. – Ужгород : УжНУ, 2006. – Вип. 18. – С. 76–79. – Рез. укр., англ. – Бібліогр.: с. 79 (19 назв)
Series/Report no.: Біологія;
Abstract: Вивчили вплив гербіцидів: мерлін, майстер, тітус на процеси перекисного окиснення ліпідів (ПОЛ) в стиглому зерні кукурудзи. Виявлено, що дія ксенобіотиків підвищує вміст як первинних продуктів ПОЛ – пероксиду водию (Н2О2), кон'югованих дієнів (ДК), спряжених кетотриєнів (СКТ), так і кінцевого продукту – малонового діальлегіду (МДА).
The influence of herbicides Merlin, Master and Titus on the lipid peroxidation (LP) in mature maize grain was studied. Xenobiotic action was found to increase both primary products of LP – hydrogen peroxide (H2O2), conjugated dienes (CD), conjugated ketotrienes (CKT) – and end-product malonyl dialdehyde.
Description: https://drive.google.com/file/d/15LR9SDJ-tHGdH5ymVAPnLLwvqtZIFCtj/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/49240
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 18 - 2006

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Титулка_ Біологія (18) 2006.pdf1.46 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.