Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52251
Название: | Інноваційні технології в діяльності готельно-ресторанних підприємств |
Авторы: | Кіш, Галина Вікторівна |
Ключевые слова: | інновація, готельно-ресторанні підприємства, інноваційні технології |
Дата публикации: | 2023 |
Издательство: | Видавнича група "Наукові перспективи" |
Библиографическое описание: | Кіш Г. Інноваційні технології в діяльності готельно-ресторанних підприємств. Актуальні питання у сучасній науці. 2023. Випуск № 6(12). С. 65-77 |
Краткий осмотр (реферат): | Сучасна економіка визнає інновації як основну складову успіху. У період кризових явищ і фундаментальних змін інновації стають потужною стратегією та інструментом протидії кризі. Швидка глобалізація ринків, скорочення життєвого циклу продуктів і потреба у постійному оновленні якості товарів та послуг роблять інноваційні технології надзвичайно актуальними. Готельно-ресторанним підприємствам, також необхідно залучати більше клієнтів і зробити їх постійними. Це вимагає впровадження інноваційних рішень, модернізації технологій та раціоналізації процесів для збереження часу, грошей та енергії. Тому, у конкурентному середовищі готельно-ресторанного бізнесу інновації відіграють важливу роль у підвищенні та забезпеченні конкурентної переваги. Однак, впровадження інноваційних технологій може зустрічати перешкоди, такі як висока вартість, потреба в ресурсах для навчання та опору з боку як керівників, так і працівників. Проте, згідно зі сучасними науковими дослідженнями та практикою, лише постійні та безперервні інновації допоможуть подолати існуючі проблеми. Навіть невеликі зміни можуть забезпечити конкурентоспроможність і високий прибуток. Таким чином, інновації є ключовим фактором економічного росту та конкурентоспроможності, допомагаючи готельно-ресторанному господарству адаптуватися до змін в сучасній системі. В даній науковій статті серед основних інноваційних технологій в готелно-ресторанному бізнесі розглянуто: «екологічні» готелі, розумне резервування парковки, віртуальні (цифрові) ключі від номерів, застосування інфрачервоних сканерів, безконтактні платіжні системи, веб-чат-боти, голосове керування, автоматизовані системи управління майном та віртуальну та доповнену реальність. Виділено їх особливості застосування та переваги, які вони надають власникам підприємств. |
Тип: | Text |
Тип публикации: | Стаття |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52251 |
ISSN: | 2786-6300 Print |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
5080-Текст статті-5111-1-10-20230615.pdf | Стаття | 390.98 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.