Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52824
Title: Визначення порога смакової чутливості до хлориду натрію при проведенні популяційних досліджень
Other Titles: Determination of gustatory thresholds tо sodium chloride ву investigation of different groups of population
Authors: Фатула, М. І.
Issue Date: 2000
Publisher: Видаництво УжДУ
Citation: Фатула, М. І. Визначення порога смакової чутливості до хлориду натрію при проведенні популяційних досліджень / М. І. Фатула // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Медицина / голов. ред. А. С. Головацький; відпов. за вип. В.І.Русин. – Ужгород : Ліра, 2000. – Вип. 11. – С. 196–199. – Бібліогр.: с. 199 (8 назв). – Рез. рос., англ.
Series/Report no.: Медицина;
Abstract: The gustatory thresholds to sodium chloride were determined in two groups of population. The population of the main group live in such specific geological conditions where they daily take with water and food surplus sodium chloride (20-25 g). The control group takes а normal quantity of sodium chloride ( І О g daily). It is determined that the gustatory threshold to sodium chloride in the main group is considerably lower as in the control group. This may bе one of the reasons that the consumption of sodium chloride in the main group is considerably higher in comparison with the population of the control group.
Description: https://drive.google.com/file/d/1h-a3U2hWqdSI6AeYhhXTgZylgZ4G-NQr/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52824
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 11 - 2000

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Титулка Мед.11.2000.pdf216.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.