Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52824
Название: | Визначення порога смакової чутливості до хлориду натрію при проведенні популяційних досліджень |
Другие названия: | Determination of gustatory thresholds tо sodium chloride ву investigation of different groups of population |
Авторы: | Фатула, М. І. |
Дата публикации: | 2000 |
Издательство: | Видаництво УжДУ |
Библиографическое описание: | Фатула, М. І. Визначення порога смакової чутливості до хлориду натрію при проведенні популяційних досліджень / М. І. Фатула // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Медицина / голов. ред. А. С. Головацький; відпов. за вип. В.І.Русин. – Ужгород : Ліра, 2000. – Вип. 11. – С. 196–199. – Бібліогр.: с. 199 (8 назв). – Рез. рос., англ. |
Серия/номер: | Медицина; |
Краткий осмотр (реферат): | The gustatory thresholds to sodium chloride were determined in two groups of population. The population of the main group live in such specific geological conditions where they daily take with water and food surplus sodium chloride (20-25 g). The control group takes а normal quantity of sodium chloride ( І О g daily). It is determined that the gustatory threshold to sodium chloride in the main group is considerably lower as in the control group. This may bе one of the reasons that the consumption of sodium chloride in the main group is considerably higher in comparison with the population of the control group. |
Описание: | https://drive.google.com/file/d/1h-a3U2hWqdSI6AeYhhXTgZylgZ4G-NQr/view?usp=sharing |
Тип: | Text |
Тип публикации: | Стаття |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52824 |
Располагается в коллекциях: | 2000 / Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Медицина. Випуск 11 |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Титулка Мед.11.2000.pdf | 216.86 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.