Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62159
Title: Заходи антикризового менеджменту готельних підприємств в умовах війни
Other Titles: ANTI-CRISIS MANAGEMENT MEASURES OF HOTEL ENTERPRISES IN THE WAR CONDITIONS
Authors: Кіш, Галина Вікторівна
Keywords: криза, війна, антикризовий менеджмент, антикризове управління, антикризова стратегія, готельний бізнес, готельні підприємства, готелі
Issue Date: 2024
Publisher: Видавнича група "Наукові перспективи"
Citation: Кіш Г.В. Заходи антикризового менеджменту готельних підприємств в умовах війни. Актуальні питання в сучасній науці. 2024. Випуск №5 (23). С. 71-81
Series/Report no.: Економіка;
Abstract: У сучасних умовах готельні підприємства в Україні стикаються зі значними викликами, спричиненими кризовими явищами, такими як пандемія COVID-19 та війна. Ці кризові ситуації призвели до серйозного стресу для багатьох готелів і навіть загрожують банкрутством деяким з них. Для виживання і процвітання у таких умовах необхідна швидка адаптація, впровадження інновацій та ефективне антикризове управління. Власники готелів повинні шукати нові шляхи розвитку бізнесу, дотримуючись вимог безпеки та якості, а також застосовувати нові технології та послуги. Саме тому дана стаття присвячена дослідженню осбливостей застосування антикризового менеджменту на підприємствах готельного сектору економіки в різних кризових умовах, зокрема сучасних воєнних умовах. В результаті проведеного аналізу виділено два види антикризового менеджменту – профілактичний та надзвичайний. Висвітлено основні заходи реалізації кожного з цих видів менеджменту. Зокрема, значну увагу приділено енергозатратності готельних підприємств, що дає можливість як зменшити витрати підприємства, так і підвищити соціальну відповідальнисть бізнесу, тобто розглянута значущість енергозатрат у контексті економічних та соціальних аспектів. Автор відзначає, що зменшення споживання електроенергії не лише призводить до економії коштів для підприємства, а й відображає його соціальну відповідальність, сприяючи екологічній стійкості. Зокрема, розглядаються методи енергозбереження, такі як оптимізація освітлення, використання енергоефективних приладів та контроль теплопостачання. Ці заходи не лише допомагають знизити витрати на оплату комунальних послуг, а й сприяють створенню більш екологічно чистого та енергоефективного середовища. Автор закликає готелі впроваджувати ці практики як частину своєї стратегії антикризового управління, що сприятиме їхньому сталому розвитку в умовах сучасних викликів та обмежень
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62159
ISSN: 2786-6300 Print
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Актуальні_питання_5_23.pdf14.6 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.