Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/73767
Название: СЕЗОННІСТЬ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ: ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ
Другие названия: СЕЗОННІСТЬ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ: ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ
Авторы: Гуштан, Тетяна Вікторівна
Ключевые слова: сезонність, готельно-ресторанний бізнес, західна Україна
Дата публикации: 2025
Издательство: Посвіт
Библиографическое описание: Гуштан Т. СЕЗОННІСТЬ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ: ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ.Розвиток сучасної освіти і науки: результати, проблеми, перспективи. Том ХVIІІ: Методологічні інновації в дослідженнях і викладанні: від теорії до практики / [Ред.: Я. Ґжесяк, І. Зимомря, В. Ільницький]. Конін – Ужгород – Перемишль – Миколаїв: Посвіт, 2025 С.193-195.
Краткий осмотр (реферат): Сезонність є одним із ключових чинників, що впливає на готельно-ресторанний бізнес, особливо в регіонах з вираженими змінами туристичних потоків упродовж року. Вона визначає рівень завантаженості закладу, обсяги доходів, потребу в персоналі, закупівлі продуктів та інші операційні процеси. Грамотне стратегічне планування та оптимізація витрат можуть допомогти мінімізувати негативні наслідки сезонних коливань і підвищити прибутковість підприємства.
Описание: Основним чинником сезонності є нерівномірність попиту, яка може спричинити значні коливання у виручці. Високий сезон зазвичай приносить максимальні доходи, але супроводжується зростанням витрат на персонал, маркетинг, закупівлю продуктів і підготовку інфраструктури. Натомість у низький сезон зниження кількості гостей може призвести до простою закладу та фінансових труднощів.
Тип: Text
Тип публикации: Тези до статті
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/73767
ISBN: 978-617-8487-65-2
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.