Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/73767
Назва: | СЕЗОННІСТЬ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ: ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ |
Інші назви: | СЕЗОННІСТЬ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ: ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ |
Автори: | Гуштан, Тетяна Вікторівна |
Ключові слова: | сезонність, готельно-ресторанний бізнес, західна Україна |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | Посвіт |
Бібліографічний опис: | Гуштан Т. СЕЗОННІСТЬ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ: ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ.Розвиток сучасної освіти і науки: результати, проблеми, перспективи. Том ХVIІІ: Методологічні інновації в дослідженнях і викладанні: від теорії до практики / [Ред.: Я. Ґжесяк, І. Зимомря, В. Ільницький]. Конін – Ужгород – Перемишль – Миколаїв: Посвіт, 2025 С.193-195. |
Короткий огляд (реферат): | Сезонність є одним із ключових чинників, що впливає на готельно-ресторанний бізнес, особливо в регіонах з вираженими змінами туристичних потоків упродовж року. Вона визначає рівень завантаженості закладу, обсяги доходів, потребу в персоналі, закупівлі продуктів та інші операційні процеси. Грамотне стратегічне планування та оптимізація витрат можуть допомогти мінімізувати негативні наслідки сезонних коливань і підвищити прибутковість підприємства. |
Опис: | Основним чинником сезонності є нерівномірність попиту, яка може спричинити значні коливання у виручці. Високий сезон зазвичай приносить максимальні доходи, але супроводжується зростанням витрат на персонал, маркетинг, закупівлю продуктів і підготовку інфраструктури. Натомість у низький сезон зниження кількості гостей може призвести до простою закладу та фінансових труднощів. |
Тип: | Text |
Тип публікації: | Тези до статті |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/73767 |
ISBN: | 978-617-8487-65-2 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Гуштан Т._СЕЗОННІСТЬ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ.pdf | 176.8 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.