Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/76340
Назва: | Назви хлібних виробів в українських говорах Карпат |
Автори: | Гоца, Еріка Дюлівна |
Дата публікації: | 2001 |
Видавництво: | Видавництво УжНУ |
Бібліографічний опис: | Гоца, Е. Назви хлібних виробів в українських говорах Карпат / Е. Гоца // Сучасні проблеми мовознавства та літературознавства : збірник наукових праць. – Ужгород : [б. в.], 2001. – №Вип. 4. – С.194-197. – ("Поличка "Карпатського краю" ; №4(138), 2001). – Бібліогр.:с.196-197 (20 назв). |
Серія/номер: | Сучасні проблеми мовознасвтва та літературознавства. Вип. 9; |
Короткий огляд (реферат): | Традиційно випечений у домашніх умовах із замішеного викислого тіста щоденно споживаний хліб у всіх укр. карпат. говорах має назву хл 'іп, хліб id. є нормою укр. літ. мови, походить з прасл. *xlelrь id. [13, IV, 241-242]. Проте у досліджуваних говорах розрізняють у назвах різновиди хліба залежно від муки і способу випікання. |
Опис: | https://drive.google.com/file/d/1Z1vn8_8DBF_brlf3ClISlkcikK1ySVlt/view?usp=sharing |
Тип: | Text |
Тип публікації: | Стаття |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/76340 |
Розташовується у зібраннях: | 2001 / Сучасні проблеми мовознавства та літературознавства. Випуск 4 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Титулка.pdf | 1.2 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.