Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50864
Название: Процес одержання композиції пробіотичних штамів та природних пребіотиків для конструювання продуктів харчування, призначених для корекції кишкової мікробіоти
Другие названия: The process of obtaining a composition of probiotic strains and natural prebiotics for the design of food products intended for the correction of intestinal microbiota
Авторы: Мелешко, Тамара Вадимівна
Баті, Вікторія Віталіївна
Паллаг, Олександра Володимирівна
Симочко, Надія Володимирівна
Бойко, Надія Володимирівна
Ключевые слова: пробіотичні штами, природні пребіотики, функціональні продукти харчування, спрямована корекція кишкової мікробіоти
Дата публикации: 2021
Издательство: ДП "Український інститут інтелектуальної власності"
Библиографическое описание: Процес одержання композиції пробіотичних штамів та природних пребіотиків для конструювання продуктів харчування, призначених для корекції кишкової мікробіоти пат. 148691 МПК (2006) A61K 36/00 A61K 35/74 (2015.01) / Мелешко Т.В., Баті В.В., Паллаг О.В., Симочко Т.М., Бойко Н.В.; заявник та патентовласник ДВНЗ «Ужгородський національний університет», ТОВ “ЕДІЕНС”. – u202008154; заявл. 21.12.2020; опубл. 08.09.2021, бюл. № 36. – 11 с.
Краткий осмотр (реферат): Процес одержання композиції пробіотичних штамів та природних пребіотиків для конструювання функціональних продуктів харчування, призначених для спрямованої корекції кишкової мікробіоти, включає сумісне культивування пребіотичних та пробіотичних компонентів. Як природні пребіотики використовують плоди гарбуза і моркви, які подрібнюють на шматки розміром 1-2 см, заливають водою у розрахунку 14,8 % від загальної маси і нагрівають при температурі 60 °C протягом 10-15 хв, гомогенізують, щоб кількість м'якоті становила 35 % від загальної кількості, вносять пектин та лимонну кислоту. Далі суміш пастеризують при температурі 60-65 °C протягом 30 хв, охолоджують до температури 35-37 °C і додають пробіотичні штами: Lactobacillus plantarum IMB В-7414 та Lactobacillus casei IMB В-7412.
Тип: Text
Тип публикации: Патент
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50864
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри медико-біологічних дисциплін

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Патент_148691.PDF9.17 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.