Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50864
Назва: Процес одержання композиції пробіотичних штамів та природних пребіотиків для конструювання продуктів харчування, призначених для корекції кишкової мікробіоти
Інші назви: The process of obtaining a composition of probiotic strains and natural prebiotics for the design of food products intended for the correction of intestinal microbiota
Автори: Мелешко, Тамара Вадимівна
Баті, Вікторія Віталіївна
Паллаг, Олександра Володимирівна
Симочко, Надія Володимирівна
Бойко, Надія Володимирівна
Ключові слова: пробіотичні штами, природні пребіотики, функціональні продукти харчування, спрямована корекція кишкової мікробіоти
Дата публікації: 2021
Видавництво: ДП "Український інститут інтелектуальної власності"
Бібліографічний опис: Процес одержання композиції пробіотичних штамів та природних пребіотиків для конструювання продуктів харчування, призначених для корекції кишкової мікробіоти пат. 148691 МПК (2006) A61K 36/00 A61K 35/74 (2015.01) / Мелешко Т.В., Баті В.В., Паллаг О.В., Симочко Т.М., Бойко Н.В.; заявник та патентовласник ДВНЗ «Ужгородський національний університет», ТОВ “ЕДІЕНС”. – u202008154; заявл. 21.12.2020; опубл. 08.09.2021, бюл. № 36. – 11 с.
Короткий огляд (реферат): Процес одержання композиції пробіотичних штамів та природних пребіотиків для конструювання функціональних продуктів харчування, призначених для спрямованої корекції кишкової мікробіоти, включає сумісне культивування пребіотичних та пробіотичних компонентів. Як природні пребіотики використовують плоди гарбуза і моркви, які подрібнюють на шматки розміром 1-2 см, заливають водою у розрахунку 14,8 % від загальної маси і нагрівають при температурі 60 °C протягом 10-15 хв, гомогенізують, щоб кількість м'якоті становила 35 % від загальної кількості, вносять пектин та лимонну кислоту. Далі суміш пастеризують при температурі 60-65 °C протягом 30 хв, охолоджують до температури 35-37 °C і додають пробіотичні штами: Lactobacillus plantarum IMB В-7414 та Lactobacillus casei IMB В-7412.
Тип: Text
Тип публікації: Патент
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50864
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри медико-біологічних дисциплін

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Патент_148691.PDF9.17 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.